Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έκρηξη από διαρροή αερίου στα Κανάρια Νησιά

Πέντε άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα, οι τέσσερις εξ αυτών σοβαρά, και περίπου χίλιοι τουρίστες απομακρύνθηκαν έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε χθες Τετάρτη 23/11/2011 από διαρροή φυσικού αερίου σε ξενοδοχείο στο Μογκάν, στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές. Το Μογκάν είναι ένα τουριστικό χωριό περίπου 20.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού Μεγάλη Κανάρια.
Το ατύχημα σημειώθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Cordial, την ώρα που ένα φορτηγό εφοδίαζε με φυσικό αέριο δεξαμενή στη ζώνη θαλασσοθεραπείας του ξενοδοχείου. «Υπήρξε μια διαρροή, δεν ξέρουμε ακριβώς πού, και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη στο ξενοδοχείο», δήλωσε η εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών του Μογκάν Γέμα Σουάρες.
Σύμφωνα με την ίδια, μία τουρίστρια και τέσσερα μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις «πολύ σοβαρά». Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Δύο από αυτούς «φέρουν εγκαύματα στο 90% του σώματός τους», πρόσθεσε. Οι τραυματίες είναι «μία τουρίστρια, δύο μέλη του προσωπικού καθαριότητας και δύο μέλη του προσωπικού συντήρησης», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

«Απομακρύνθηκαν 1.000 τουρίστες αλλά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διευθυντή, αυτοί θα μπορούν να επιστρέψουν, καθώς το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές», κατέληξε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου