Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα φωτοβολταϊκά η σύγχρονη πηγή ενέργειας...

Ακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές τάσεις και την ανάγκη για οικονομία, όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε μικρές και μεγάλες εκτάσεις γης.

Η τάση χρήσης τους αυξάνεται κάθε μήνα, αφού πρόκειται για τεχνολογία οικονομική και απολύτως φιλική για το περιβάλλον.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η βιομηχανία της ηλιακής ενέργειας θα είναι ικανή σε μερικά χρόνια να ανταγωνιστεί την βιομηχανία του πετρελαίου.

Τα φωτοβολταϊκά είναι διατάξεις που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από την ηλιακή ενέργεια. Δεν υπάρχει φυσικά κανένα περιβαλλοντικό κόστος αφού δεν εκπέμπουν καθόλου ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Σε πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει προγράμματα επιδότησης των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά, τα οποία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που μεταπωλείται και εισάγεται στα δημόσια δίκτυα μεταφοράς.
Στην Ελλάδα, παρ'όλο που είναι μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου, η τεχνολογία αυτή έχει εμφανιστεί αλλά με πολύ δειλούς ρυθμούς προς το παρόν. Πάντως δεν είναι λίγοι οι μέχρι στιγμής ιδιώτες που έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τις αγροτικές τους περιοχές σε φωτοβολταϊκά πάρκα και να εκμεταλλευτούν προς δικό τους όφελος τις ευεργετικές ιδιότητες των ηλιακών ακτίνων. Η βασική σκέψη είναι η πώληση του συλλεγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ αλλά και παράλληλα η αντιμετώπιση των βλαβερών επιδράσεων που προξενεί η καύση του πετρελαίου και όχι μόνο.

Ένας πολύ ενδιαφέρων σύνδεσμος για τα φωτοβολταϊκά είναι ο http://www.cres.gr/kape/index_gr.htm
αλλά μπορείτε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τα φωτοβολταϊκά κάνοντας κλικ εδώ.


Ευσταθίου Γ.