Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Graffiti

Όλοι μας έχουμε δει βαμμένους τοίχους και οχήματα με σπρέι και ίσως δεν γνωρίζουμε ότι το graffiti είναι ένα είδους τέχνης. Το graffiti πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στην ίδια περιοχή με το Χιπ χοπ, γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν ότι είναι της ίδιας κουλτούρας.


 Ο πρώτος « γκραφιτάς », που αναγνώρισε η κοινωνία, ήταν ο ΤΑΚΙ 183. Το ψευδώνυμο του βγήκε από το Δημήτρης και τον αριθμό της οδούς όπου έμενε, ήταν ένας ελληνοαμερικάνος από την Ουάσιγκτον. Το ψευδώνυμο και ο αριθμός συντέλεσε στο να αρχίσουν και άλλοι να υπογράφουν καταυτόν τον τρόπο.



Αργότερα, άρχισε να αναπτύσσεται περισσότερο σε σημείο που ο καθένας μπορούσε να δημιουργήσει μια ομάδα με την δική της υπογραφή, για να αναγνωρίζεται από τις υπόλοιπες. Δεν είναι όμως απλή υπόθεση, αφού το να βάψεις έναν τοίχο προϋποθέτει έμπνευση και καλό χέρι. Το καλό graffiti πρέπει να ομορφαίνει την πόλη, έτσι θα θεωρηθείς καλός “γκραφιτάς”.



               Πέρα από τις δυσκολίες του, όμως, έχει πολλούς υποστηρικτές και κάθε χρόνο διοργανώνονται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις και εκθέσεις γνωστών “γκραφιτάδων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου