Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Νεοι.. αξιοποιηση του χρονου τους!

Από την γέννηση έως και τον θάνατο του, ο άνθρωπος  δέχεται ερεθίσματα  που τον επηρεάζουν  στην καθημερινότητα του,κατεξοχήν  δραστήριο και πολυάσχολο ον ,  ο άνθρωπος  διαμορφώνει την  προσωπικότητα του.Τα νέα ερεθίσματα που κατακλύζουν την ζωή του συγχρόνου ανθρώπου είναι  τα social media.. Τι σημαίνει αυτό;Ο άνθρωπος έχει οριοθετήσει έτσι την ζωή του ,ώστε να περικυκλώνεται συνεχώς από τα social media. Κάλως ή κακώς η τεχνολογία είναι απαραίτητη άλλα,ο χρόνος που αφιερώνει ένας νέος 
ξεπερνάει τα φυσιολογικά πλαίσια. Αποτέλεσμα αυτή της απορρόφησης είναι να αποκόβεται από όλους και απ' όλα για να  ασχοληθεί μόνο με το κινητό
νομίζοντας πως επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους.Παράλληλα παραμελεί το διάβασμα,δεν έχει  ενδιαφέροντα,η  ψυχαγωγία του  μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, οι δραστηριότητες όλο και ελαττώνονται ,για να περάσει χρόνο μπροστά σε μια άψυχη οθόνη. 
 Τα  social media είναι ο σύγχρονος δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους νέους. Όλα τα σημαντικά και μη γεγονότα διαδραματίζονται μέσα  στο διαδικτυακό  τόπο.Πρωταγωνιστής στην ζωή των νέων είναι μια οθόνη  υπολογιστή, κινητού ή tablet.
Οι νέοι προσκολλημένοι διαρκώς πάνω από αυτή την οθόνη, προγραμματίζουν "τις υποτιθέμενες δραστηριότητες τους" που όλος τυχαίως σχετίζονται με τα social media. Ακόμα και για ένα απλό καφέ στην πλατεία,  η συνάντηση κανονίζεται μέσα από  το facebook . Με την δικαιολογία πως"έτσι κερδίζουμε χρόνο, και  κάνουμε οικονομία στα τηλέφωνα ".
 Σειρά έχουν  οι φανατικοί φίλοι του καφέ..Η ομάδα αυτή των νέων δεν ξεκολλάει απ' τις καφετέριες, θεωρεί πως η ζωή είναι"φάε, πιες και γλεντισε  με τα λεφτά των γονιών τους".Δεν έχουν  ιδέα"τι θα πει δουλεία,βγάζω το ψωμί μου  για να ζήσω".Όλη τους η ζωή είναι μια  καφετέρια,μπιλιάρδα, ηλεκτρονικά, μηχανάκια,κόντρες στο γκάζι, ξενύχτια.Κάτι που οι περισσότεροι το θεωρούν αλητεία και δεν συμβαδίζει με τους κανόνες της κοινωνίας και του καθώς πρέπει πρότυπου. 
Απ την άλλη  υπάρχουν και εκείνοι που ενώ μεγάλωσαν στα πούπουλα, βγήκαν στην βιοπάλη και κατέκτησαν τα δικά τους όνειρα, και ζουν μια φυσιολογική ζωή με εξόδους, συναναστρέφονται με  συνάδελφους στην δουλεία, βγαίνουν με τους φίλους τους ασχολούνται και αυτοί με την σειρά τους με τα social media.. άλλα συνεισφέρουν  στην κοινωνία και πάνε ένα βήμα παρακάτω την ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου