Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το Κάλεσμα - The Conjuring (2013)



Το Κάλεσμα (The Conjuring) είναι μια ταινία θρίλερ από τον σκηνοθέτη των Saw και  Insidious, James Wan.  Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία δύο μελετητών του υπερφυσικού που καλούνται να λύσουν μία υπόθεση η οποία διαδραματίζεται σε ένα μεγάλο σπίτι της αμερικανικής επαρχίας του '60.


Μία οικογένεια αποφασίζει να αγοράσει με μεγάλους κόπους ένα σπίτι το οποίο εκ πρώτης όψεως φαντάζει ότι καλύτερο για να στεγάσει μια επταμελή οικογένεια.
Όταν όμως τα πρώτα σημάδια από υπερφυσικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνιση τους αρχίζουν να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εν λόγω οίκημα. Σύντομα σπεύδουν να ζητήσουν την βοήθεια των δύο μελετητών πάνω σε υπερφυσικά όντα Ed και Lorraine Warren.





Μετά από μία έρευνα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οικογένεια Perron δεν έχει να αντιμετωπίσει μια απλή περίπτωση στοιχειώματος αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Τότε αρχίζει ο πραγματικός γολγοθάς της οικογένειας.

Η ταινία δεν χρησιμοποιεί σύγχρονα εφέ για την μεταφορά του τρόμου στους θεατές αλλά επιμένει σε ένα απλό μα τόσο αποτελεσματικό τρίξιμο της πόρτας, ένα σκοτεινό και ερημικό κελάρι ή μια ραδιούργα σκιά.
Αρκετά επιτυχημένο θρίλερ το οποίο το συνιστούμε για τους μεγάλους φαν του είδους!

Δείτε το trailer της ταινίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου