Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Facebook - Η Ιστορία


Λίγο πολύ όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει το social media, εν ονόματι facebook και αν όχι σίγουρα όλοι το έχουμε ακούσει. Πως είναι άλλωστε δυνατόν όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά μέσα στις ζωές μας και πάρα πολύς κόσμος εξαρτάται από αυτά.
Το facebook για όποιον δεν το γνωρίζει είναι μία ενεργή ιστοσελίδα στην οποία ο χρήστης έχει δυνατότητα εγγραφής, καθώς και γνωριμία αλλά και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους τους οποίους μπορεί να τους ξέρει μπορεί και όχι. Αυτή ήταν τουλάχιστον η αρχική ιδέα της δημιουργίας του από τον δημιουργό του και πολυεκατομμυριούχο πλέον προγραμματιστή Mark Zuckerberg.



Ο Mark Elliot Zuckerberg όπως είναι το πλήρες όνομα του ιδρυτή του facebook γεννήθηκε στις 14/5/1984 στο White Plane, της Νέας Υόρκης και από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό. Με τα χρόνια οι γνώσεις και οι ικανότητες του άρχισαν να αυξάνονται, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft. Παρ’ όλα αυτά ο Mark δεν έδειξε ενδιαφέρον και αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Harvard.
Στο Harvard ο Zuckerberg όντας ανήσυχο πνεύμα δεν άφηνε και πολύ καλές εντυπώσεις στους γύρο του, με αποτέλεσμα να μην έχει και πάρα πολλούς φίλους. Εκεί, όντας δευτεροετής συνέλαβε την ιδέα για το facebook. Κάποιοι θα έχετε ακούσει πως η ιδέα δεν ήταν εξ’ ολοκλήρου δικιά του αλλά την έκλεψε από κάποιους συμφοιτητές του, οι οποίοι τον προσέγγισαν για να τους βοηθήσει. Ότι και να συνέβη τέλος πάντως η ιστορία έγραψε πως, στις 4/2/2004 ο εικοσάχρονος τότε Mark Zuckerberg δημιούργησε μία σελίδα εν ονόματι facebook και ο τρόπος δημιουργίας του ήταν καινοτόμος για την εποχή καταφέρνοντας έτσι μέχρι το 2010 να έχει μαζέψει πάνω από 500.000.000 χρήστες.
Σήμερα ο Mark ζει στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στη συνοικία Palo Alto όπου και βρίσκονται τα γραφεία του facebook και μόλις σε ηλικία 28 ετών είναι ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους με περιουσία που ξεπερνάει τα 19 δις $.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου