Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οι 10 καλύτερες rock μπάντες!



1.The Beatles

Οι Beatles ήταν ένα παγκοσμίου φήμης αγγλικό συγκρότημα από τη Λίβερπουλ, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα John Lennon, τον τραγουδιστή και μπασίστα Paul McCartney, τον κιθαρίστα George Harrison και τον ντράμερ Ringo Starr. Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του τη δεκαετία του 1960 και έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο ως το πιο επαναστατικό στον κόσμο. 

2.Οι Rolling Stones

Οι Rolling stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά συγκροτήματα που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960. Ξεκίνησε με αρχηγό τον Brian Jones  αλλά τελικά πέρασε στα χέρια του τραγουδιστή Mick Jagger και του κιθαρίστα keith richards οι οποίοι συνέθεταν στίχους και μουσική.
Ο πιανίστας Ian Stewart, ο τυμπανιστής Charlie Watts και ο μπασίστας Bill Wyman συμπλήρωσαν τα μεταγενέστερα μέλη του συγκροτήματος. Το κομμάτι"(I Can't Get No) Satisfaction",τους καθιέρωσε στα μουσικά δρώμενα.


3. Ac/Dc

Οι AC / DC είναι ένα αυστραλιανό hard rock συγκρότημα, που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 1973 από τους αδελφούς Malcolm καιAngus Young. Πολλά από τα τραγούδια τους έχουν παίξει σε πολύ δημοφιλείς ταινίες και σειρές.

4. Queen 

Οι Queen είναι ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 1970, αρχικά αποτελούνταν από τον Freddie Mercury (φωνητικά, πιάνο),τον Brian May (κιθάρα, φωνητικά),τον John Deacon (μπάσο) και τον Roger Taylor (ντραμς, φωνητικά).
Τα πρώτα έργα των Queen επηρεάστηκαν από progressive rock, hard rock και heavy metal, αλλά η μπάντα σταδιακά εισχώρησε σε πιο ραδιοφωνικά κομμάτια, ενσωματώνοντας και τα άλλα διαφορετικά στυλ στη μουσική τους.

5. The Doors

Οι Doors ήταν αμερικάνικο ροκ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1965 στο Λος Άντζελες.
 Το όνομά τους προέρχεται από το μυθιστόρημα "Οι Πύλες της Ενόρασης" (αγγλ. "The Doors of Perception") του Άλντους Χάξλεϋ. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι επιτυχημένους στούντιο δίσκους μέχρι το 1971, όταν ο Jim Morrison βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Παρίσι. Τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν ως τρίο μέχρι 1973.

6. Led Zeppelin

Οι Led Zeppelin είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα από τα πιο δημοφιλέστερα στην ιστορία της μουσικής. Αναδύθηκαν μέσα από τη βρετανική blues σκηνή και είναι ένα από τα δέκα πρώτα συγκροτήματα σε πωλήσεις στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Αποτελούνταν από τον Jimmy Page (κιθάρα, μαντολίνο, θερεμίν), τον Robert Plant (φωνητικά,φυσαρμόνικα), τον John Paul Jones (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο, φλογέρα ) και τον John Bonham (τύμπανα). 

7. Kiss

Οι Kiss είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1973. Αποτελείται από τον Paul Stanley (φωνητικά και rhythm κιθάρα), τον Gene Simmons (φωνητικά και μπάσο),τον Ace Frehley (κιθάρα και φωνητικά) και τον Peter Criss (τύμπανα και φωνητικά).
Έχουν βραβευτεί με 28 χρυσούς δίσκους μέχρι σήμερα, τους περισσότερους από κάθε αμερικανικό ροκ συγκρότημα.Το μακιγιάζ και τα κοστούμια τους τα πήραν από κόμικς.

8. Pink Floyd

Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής.Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '60 είχαν ως ηγέτη τον Syd Barrett,  η ασταθής συμπεριφορά του όμως οφειλόμενη σε αλόγιστη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών ανάγκασε τους υπόλοιπους να τον αντικαταστήσουν με τον κιθαρίστα David Gilmour. 

9. Guns 'n' Roses

Οι Guns N' Roses είναι ένα αμερικανικό ροκ μουσικό συγκρότημα. Είναι γνωστοί και ως "η πιο επικίνδυνη μπάντα όλων των εποχών",επειδή στο φεστιβάλ "Monsters of Rock" του 1988 δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να πάρουν, όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις, ενώ οι ίδιοι συνέχιζαν να παίζουν. Tο συγκρότημα απαρτίζεται από τον Axl Rose (φωνητικά), τον Izzy Stradlin (κιθάρα), τον Slash (κιθάρα),τον Duff Mckagan (μπάσο) και τον Steven Adler (ντραμς).

10. Van Halen

Οι Van Halen δημιουργήθηκαν στην Καλιφόρνια το 1972. Από το 1974 μέχρι το 1985 η μπάντα αποτελείται από τον κιθαρίστα Eddie Van Halen, τον τραγουδιστή David Lee Roth, τον ντράμερ Alex Van Halen και τον μπασίστα Michael Anthony. Αυτή η σύνθεση άλλαξε όταν ο David Lee Roth αντικαταστάθηκε ως τραγουδιστής από τον Sammy Hagar. Το ομότιτλο ντεμπούτο album Van Halen να είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα και επαναστατικά άλμπουμ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου