Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τροφές που ανεβάζουν το μεταβολισμό μας.


1.       Ο σολομός. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ω-3 οξέα που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό μας και να μειώσουν τα ποσοστά του λίπους που υπάρχει στον οργανισμό μας.
2.       Ο καφές. Διεγείρει το νευρικό μας σύστημα και γενικά τονώνει το σώμα και το μεταβολισμό μας. Καλό είναι να μην πίνουμε πάνω από 2-3 φλιτζάνια την ημέρα για να αποφύγουμε τις αρνητικές επιδράσεις που έχει η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.
3.       Το άπαχο γιαούρτι. Τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στη μείωση του σωματικού βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε πρωτεΐνη αυξάνει το μεταβολισμό μας λόγω της διαδικασίας της πέψης.  
4.       Η γαλοπούλα. Η γαλοπούλα επειδή έχει ελάχιστο λίπος και αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης προκαλεί αύξηση στον μεταβολισμό μας μετά την κατανάλωση της. Άλλες πηγές άπαχης πρωτεΐνης είναι το κοτόπουλο φιλέτο και τα ασπράδια αυγού.
5.         Η βρώμη. Η βρώμη και γενικά τα δημητριακά ολικής αλέσεως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, ο οργανισμός μας καίει περισσότερες θερμίδες για να γίνει η πέψη και η απορρόφηση τους.
6.       Οι καυτερές πιπεριές. Η καψακαϊνη είναι μια ουσία που υπάρχει στις καυτερές πιπεριές και αυξάνει τον καρδιακό μας ρυθμό με αποτέλεσμα να καίγονται περισσότερες θερμίδες από τον οργανισμό.  
7.       Το μήλο. Η υψηλή περιεκτικότητα του μήλου σε νερό αλλά και σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού μετά την κατανάλωση του. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση αν καταναλωθεί με τη φλούδα.
8.       Το σπανάκι. Το σπανάκι περιέχει φυτικές ίνες. Γενικά η κατανάλωση σαλάτας από ωμά λαχανικά ανεβάζει το μεταβολισμό μας γιατί ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες για να τα μεταβολίσει.
9.       Το πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει συστατικά όπως οι κατεχίνες και η καφεΐνη που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν το μεταβολισμό και την οξείδωση του συσσωρευμένου λίπους.
10.   Το νερό. Η πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη καθώς όλες οι χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας χρειάζονται νερό. Επίσης το νερό είναι απαραίτητο για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου