Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ευεργετικές ιδιότητες του καφέ...





Για όσους είναι addicted to coffee σαν εμένα !!!


Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του είναι οι εξής:

1.Βοηθά στη πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος.Οι χρήστες αλκοολούχων ποτών που πίνουν τακτικά καφέ,μειώνουν το κίνδυνο σε μικρότερο βαθμό για την ανάπτυξη κίρρωσης του ήπατος.

2.Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Tip!!! Η λοσιόν σώματος που περιέχει εκχύλισμα από πράσινο τσάι και καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών.

3.1 με 2 φλυτζάνια καφέ την ημέρα αυξάνουν τη διάθεση και συνεπώς τη γενική υγεία .Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στη ντοπαμίνη  μια ουσία η οποία ,σύμφωνα με επιστήμονες είναι υπεύθυνη για τον εθισμό μας στη χρήση καφέ.

4.Ο καφές καταργεί τον πόνο των μυών. Μετά από βαριά και παρατεταμένη άσκηση ενεργεί πιο αποτελεσματικά και από μια ασπιρίνη.

5.Καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο καφές βλάπτει την καρδιά.4-5 φλιτζάνια τη μέρα κάνουν τον οργανισμό λιγότερο ευάλωτο σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.

6.Οι λάτρεις του καφέ ,δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μνήμη τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι.Όσοι άνθρωποι είναι άνω των 60 χρόνων καταναλώνουν καφέ,υποφέρουν λιγότερο από απώλεια της μνήμης και υποβάθμιση νοητικών λειτουργιών.

7.Ο καφές βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.Αυτό πιθανόν οφείλεται στη δημιουργία κινήτρων ότι ο καφές έχει ιδιότητες που βοηθού τον εγκέφαλο.

8.Ο  καφές δεν προκαλεί υπέρταση. Όσοι δεν καταναλώνουν καφέ τακτικά,υπάρχει πιθανότητα να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση.

9.Ο καφές μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τα παιδιά σε ορισμένες περιπτώσεις.Από το 1999,έχει εγκριθεί επίσημα η χρήση καφεΐνης σε ενέσεις που διεγείρουν την αναπνοή σε βρέφη με προβλήματα άσθματος

10.Καταναλώνοντας καφέ μπορεί κάποιος να μειώσει τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο .Η προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η κατανάλωση του,χωρίς ζάχαρη και γάλα.Οι μικροσκοπικοί κόκκοι έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα βακτήρια,τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό τερηδόνας.  

Ακόμη κι αν ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάποιων από εμάς λοιπόν ,η χρήση του θα πρέπει α γίνεται με μέτρο...Τρία φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου