Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Διαδικτυακά Παιχνίδια



Ζούμε στην εποχή που το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωής μας, Έχοντας εύκολη πρόσβαση, από παντού στο internet , αυτό ισοδυναμεί ότι κάθε ηλικίας άτομο έχει την ίδια δυνατότητα πρόσβασης.

Από την εφηβεία, κιόλας, η χρήση του internet αποτελεί μεγάλος μέρος της ζωής αρκετών ανθρώπων, ένας σημαντικός παράγοντας είναι τα διαδικτυακά παιχνίδια. Ένα online παιχνίδι, μπορεί να θεωρείται μοναχικό χόμπι, αλλά σίγουρα κάποιος αποκτά διαδικτυακούς φίλους, αφού έχουν κοινό ενδιαφέρον.
Ειδικότερα, πολλοί έφηβοι, αλλά και μεγαλύτεροι, εθίζονται στα διαδικτυακά παιχνίδια χωρίς να το καταλάβουν. Όταν ο πραγματικός χρόνος χάνει το νόημα του, αλλά ο “ιντερνετικός” έχει να σου προσφέρει περισσότερα, τότε αρχίζει να χάνετε ο έλεγχος και το μέτρο για το παιχνίδι.



Κατά την είσοδο στο παιχνίδι, ο πραγματικός χρόνος σταματά και ο χρόνος για ανταγωνισμό αυξάνεται, αφού τέτοιου είδους παιχνίδια έχουν ως στόχο νίκη. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο της άσκησης λεκτικής βίας, εκφοβισμού και προσβλητικής γλώσσας από παίχτες με μεγάλο ανταγωνισμό, παίχτες οι οποίοι δεν είναι μαθημένοι να χάνουν.


Τέτοιου είδους συμπεριφορές οι παίχτες, οι προγραμματιστές ακόμα και οι εταιρείες παιχνιδιών προσπαθούν να τις ελαττώσουν, αποθαρρύνοντάς τους ακόμα και με την προειδοποίηση ότι θα τους σβήσουν το εικονικό τους προφίλ στο παιχνίδι.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τον ανταγωνισμό και ας παίξουμε για την “νίκη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου