Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Zumba, η νέα μόδα στην γυμναστική

Όταν λέμε zumba εννοούμε διασκέδαση. Είναι η απολύτη άσκηση για να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι εύκολα και πάνω απ' όλα διασκεδάζοντας. Ο συνδυασμός χορού-γυμναστικής σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες και να αγαπήσεις τον εαυτό σου ξανά από την αρχή.
   Η zumba ξεκίνησε στην Κολομβία από τον Beto Perez όταν μια μέρα στα μέσα της δεκαετίας του '90 όταν ετοιμαζόταν να διδάξει ένα μάθημα αεροβικής γυμναστικής, ξέχασε την παραδοσιακή μουσική του για το αερόμπικ. Τότε αυτοσχεδίασε χρησιμοποιώντας μια μείξη μουσικής από κασέτες που είχε στην τσάντα του (μουσική salsa και merengue με τις οποίες μεγάλωσε). Έτσι, εντελώς αυθόρμητα δημιούργησε ένα νέο είδος χορού - γυμναστικής, που επικεντρωνόταν στο να αφήσεις τη μουσική να σε κινεί, αντί να μετράς τα βήματα πάνω στη μουσική. 
Υπάρχουν πλέον 8 είδη μαθημάτων zumba:
1. Zumba
Η ενέργεια σου εκτινάσσεται στα ύψη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεις την αντοχή σου και καις θερμίδες μέσα από εξωτικούς ρυθμούς!
 
2. Zumba Gold
Οι κινήσεις τροποποιούνται ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ηλικιωμένων, καθώς και εκείνων που μόλις ξεκινούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τι παραμένει ίδιο; η λάτιν μουσική, όπως salsa, merengue, cumbia και reggaeton, οι συναρπαστικές και εύκολες κινήσεις και η αναζωογονητική ατμόσφαιρα!

3. Zumba Toning
Όταν πρόκειται για την γλυπτική του σώματος, το πρόγραμμα Zumba Toning ανεβάζει τον πήχη (ή μάλλον, το toning stick). Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να γυμνάζουν το σώμα τους χρησιμοποιώντας ελαφριά toning sticks που ενισχύουν όλα τα μέρη του σώματος, όπως τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μηρούς.

4. Aqua Zumba
Η Aqua Zumba δίνει νέο νόημα στην λέξη "προπόνηση".  Παίζεις με το νερό, τεντώνεσαι, στριφογυρνάς, φωνάζεις, γελάς! Όλα αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Aqua Zumba. Η φιλοσοφία της Zumba σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές ασκήσεις γυμναστικής στο νερό, βοηθάει στην τόνωση του σώματος σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

5. Zumbatomic
Σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα παιδιά (ηλικίας 4-12), συνδυάζει ειδικές χορογραφίες με τη μουσική που αγαπούν τα παιδιά, όπως hip-hop, reggaeton, cumbia και πολλές άλλες. Οι γονείς αγαπούν το Zumbatomic λόγω των συνεπειών που έχει για παιδιά: αυξάνει την προσοχή και την αυτοπεποίθηση τους και ενισχύει τον μεταβολισμό τους.

6. Zumba in the Circuit
Μέσα σε 30 εκρηκτικά λεπτά η ενίσχυση του μεταβολισμού σου και η ενδυνάμωση των μυών σου είναι σίγουρη!

7. Zumba Sentao
Πιάσε μια καρέκλα, νιώσε τον ρυθμό μέσα σου και μάθε πώς να χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου για να ενισχύσεις τη μυϊκή σου δύναμη, την αντοχή σου και να γυμνάσεις ολοκληρωτικά το σώμα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου