Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ρούχα σαν καινούρια!

Ο καιρός αλλάζει και μαζί μ'αυτόν αλλάζουν και τα ρούχα στην ντουλάπα. Τα καλοκαιρινά ρούχα θα αντικατασταθούν από τα χειμωνιάτικα. Με την αλλαγή όμως δεν προσέχουμε αρκετά ώστε να αποθηκευτούν με τον σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα τον επόμενο χρόνο να φαίνονται ταλαιπωρημένα και παλιά. Για όλα όμως υπάρχει η κατάλληλη λύση, ακολουθώντας κάποια βήματα.

Δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα μιας τεράστιας ντουλάπας στο σπίτι μας, έτσι βάζουμε ακατάστατα τα ρούχα μέσα. Αρχικά, βάλε σε μια σακούλα σκουπιδιών τα ρούχα που ξέρεις πως δεν θα φορέσεις ξανά, που δεν σου κάνουν ή που ήδη δεν φοράς και απλά υπήρχαν στην ντουλάπα και δώρησε τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο αδειάζει αρκετός χώρος.
Πόσες φορές ενώ λερώνονται τα ρούχα σου, δεν τα καθαρίζεις αμέσως; Μεγάλο λάθος, καθώς αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ο λεκές να κολλάει στο ύφασμα και αργότερα είτε να βγει με δυσκολία είτε παραμείνει στο ρούχο.Οπότε, πρέπει μετά από κάθε έξοδο να πλένεις τα ρούχα σου με τον σωστό τρόπο αφού δεν θέλουν όλα ρούχα τον ίδιο τρόπο πλυσίματος όπως π.χ  ειδικό απορρυπαντικό για τα μαύρα, για τα χρωματιστά, τα πλεκτά και τέλος διαφορετική θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα.
Επίσης σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του υφάσματος παίζει και το σιδέρωμα. Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι η ετικέτα του ρούχου, αφού σου δίνει πληροφορίες για την θερμοκρασία σιδερώματος. Κάποια ρούχα θέλουν υψηλή θερμοκρασία, κάποια λιγότερο ατμό, κάποια σιδέρωμα από την ανάποδη. Μην ξεχνάς όμως, πως το σίδερο διώχνει τα μικρόβια, βγάζει το κερί από τα ρούχα και βάζοντας μια πετσέτα πάνω από το βελούδο, μπορείς να το σιδερώσεις.
Τέλος, το κυριότερο είναι να προσέξεις τον συνδυασμό που κάνεις στα υφάσματα, όπως μία τσάντα με όχι και τόσο μαλακό ύφασμα μπορεί να δημιουργήσει κομπάκια στο πουλόβερ σου. Ένα τζιν χρωματιστό μπορεί να ξεβάψει πάνω στο λευκό μπλουζάκι σου. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αποφεύγεις το βαρύ μακιγιάζ όταν φοράς λευκά ρούχα και να μην αφαιρείς το ζιβάγκο σου ενώ είσαι βαμμένη. Όταν πας κομμωτήριο προτίμησε τα ανοιχτά στον λαιμό μπλουζάκια και τέλος μην κλάψεις σε κανέναν ώμο φορώντας μάσκαρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου