Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ζήσε για ευ ζην...

Είναι, τελικά, σωστό και αποτελεσματικό να ακολουθούμε κάποιους κανόνες στην καθημερινότητα μας; Οι 10 παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν:

~1. Μην ξεχνάς ποτέ, εφ' όσον μπορείς, να παίρνεις το πρωινό σου. Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αφού σου δίνει ενέργεια για να συνεχίσεις την υπόλοιπη μέρα σου.

~2. Μια σημαντική παράμετρος για τα γεύματα είναι να μην παραλείπεις κάποιο απο αυτά. Κάτι που πιστεύουν πολλοί/πολλές είναι πως αν δεν λάβεις κάποιο ή  κάποια απο αυτά, θα χάσεις και βάρος. Λάθος! Αντιθέτως, θα ήταν ακόμη καλύτερο ακόμα και να λαμβάνεις περισσότερα απο 5 (αλλά μικρότερα) γεύματα.

~3. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης/γυμναστικής αποτελεί βασικό κομμάτι τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας. Γυμνάσου σωστά παίρνοντας συμβουλές απο διάφορες πηγές, όπως στήλες σχετικών περιοδικών, βιβλία, διαδίκτυο, ακόμα κι από έμπειρους γυμναστές.

~4. Στρές και άγχος, τέλος! Διώξτε από πάνω σας κάθετί που σας κάνει να αγχώνεστε. Αυτό θα σας κάνει να βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι και θα μπορείτε να λειτουργείτε αποδοτικότερα.

~5. Ασχοληθείτε με ο,τιδήποτε σας κάνει χαρούμενο και σας γεμίζει ζωντάνια. Μια βόλτα με φίλους, το άκουσμα της αγαπημένης σας μουσικής ή πολύ περισσότερο η ενασχόληση με το αγαπημένο σας άθλημα μπορούν να αποτελέσουν πηγές ενέργειας και ευεξίας για εσάς.

~6. Μην επαναπαύεστε απολαμβάνοντας, στα γρήγορα, τροφές και, γενικότερα, συνήθειες που δεν χρησιμεύουν σε κάτι τον οργανισμό σας (junk food και τσιγάρο, αντλιστοιχα). Πετάξτε, στην κυριολεξία, απο τις διατροφικές σας συνήθειες αυτές τις βλαβερές τροφές που το μόνο που σας προσφέρουν είναι προσωρινή ικανοποίηση.

~7. Η κυριότερη, ίσως, συνήθεια που θα έπρεπε να εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο είναι το νερό, το πολυτιμότερο αγαθό, όπως αποκαλείται. Ειδήμονες λένε πως πρέπει να γίνεται συχνή κατανάλωση νερού απο τον οργανισμό και πιο συγκεκριμένα περίπου 1L. ημερησίως ανεξάρτητα απο την κατανάλωση που γίνεται μέσω των τροφών καθημερινά.

~8. Βιολογικά προϊόντα. Κάτι που δεν έχει προωθείται ιδιαιτέρως στην Ελλάδα είναι οι βιολογικές τροφές, οι οποίες ελέγχονται απο ειδικά συστήματα, δεν υφίστανται περίεργες επεξεργασίες αλλά είναι τροφές γεννημένες απο την γη χωρίς φυτοφάρμακα και άλλες ουσίες.

~9. Φρούτα και λαχανικά. Επιστημονικές έρευνες λένε πως αν κάποιος καταναλώσει μια ποσότητα φρούτων και λαχανικών την ημέρα, μειώνει κατα 4% την πιθανότητα κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Γενικότερα, τα φρούτα και τα λαχανικά μειώνουν την εμφάνιση πάθησης ασθενειών γι' αυτό καλό θα ήταν ωθήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό και τους γύρω σας σε μία τόσο όμορφη συνήθεια.

~10. Τέλος, σημαντικό σημαντικό παράγοντας για τη φυσική μας κατάσταση είναι ο ύπνος. Ένας σωστός ύπνος υπολογίζεται στις 8 περίπου ώρες και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής. Επιστήμονες λένε πως δεν κοιμόμαστε απλά για να κοιμόμαστε αλλα πως ο ύπνος είναι επιτακτική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου