Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το χωριό του Άη Βασίλη στη Λάρισα


Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη πολιτεία στήθηκε 
στην σκεπαστή αγορά Νεάπολης Λάρισας.
 



Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι έχει στηθεί στο χωριό του Αη Βασίλη στη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας. Καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τα παιδιά εντελώς δωρεάν θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκπληκτικές δράσεις. Εργαστήρι ανακύκλωσης από την ομάδα Ανθρωπομανία, εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας, εργαστήρι face painting, ταχυδρομείο που αποστέλλει τα γράμματα των παιδιών στον Αη Βασίλη, Φάτνη με ζωντανά ζώα (πόνυ, προβατάκια και κατσικάκια) περιμένουν άχυρο από παιδικά χεράκια, Παραμυθούπολη όπου διάσημοι και μη θεσσαλοί αφηγούνται παραμύθια, Ζαχαρούπολη με διαγωνισμούς γεύσεων και βραβεία.Μια νότα χαράς για τα φετινά Χριστολυγεννα!

H είσοδος σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις είναι Δωρεάν.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων!!!!



Το πρόγραμμα:
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
19:00: O Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και  περιχώρων «η Ξηροκρανιά» θα αποδώσει με μοναδικό τρόπο  παραδοσιακούς χορούς.
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου
20:00: Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Η αγαπημένη ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια θα βρεθεί στην σκηνή του χωριού του Αη Βασίλη για να τραγουδήσει με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους της παλιές και νέες επιτυχίες της. Η λαμπερή τραγουδίστρια έρχεται στη Λάρισα για να χαρίσει μοναδικές στιγμές κεφιού και διασκέδασης. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
20:00: Ο δημοφιλής ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης επισκέπτεται το χωριό του Αη Βασίλη και διαβάζει στους μικρούς του φίλους το πολύ γλυκό παραμύθι «Η Φιφί και η Φωφώ» του Ευγένιου Τριβιζά. Δύο λαίμαργες και καυχησιάρες φάλαινες θα παρασύρουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της φαντασίας.
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου
Ατέλειωτο και πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά. Χαρά, χαλάρωση και δημιουργία μέσα από πολύ διαφορετικές διδακτικές μεθόδους που εξελίσσουν την φαντασία του παιδικού μυαλού.
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
17:00: Ένα μαγικό εργαστήρι θα λειτουργήσει για να υποδεχτεί τους λιλιπούτειους φίλους της καλλιτεχνίας. Μέσα από ένα άκρως δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά θα αναπτύξουν και θα εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη ζωγραφική και στη χειροτεχνία. Μουσική χαρούμενη, ξεσηκωτική, εορταστική θα δώσει ακόμη πιο έντονο χριστουγεννιάτικο τόνο στην παραμυθένια πολιτεία του χωριού.
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου
19:30: Η αγαπημένη ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου θα μοιραστεί την αστείρευτη αισιοδοξία της με όλους τους επισκέπτες του χωριού του Αη Βασίλη. Θα διαβάσει στα παιδιά το υπέροχο παραμύθι «ένα δύσκολο αντίο» της Βούλας Νικολαΐδου.
Λειτουργία του εικαστικού εργαστηρίου, όπου τα παιδιά με οδηγό την φαντασία και όπλα τα χεράκια τους και απλά υλικά, με την βοήθεια ειδικών παιδαγωγών θα δημιουργήσουν τα καλλιτεχνικά «αριστουργήματά» τους.
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου
18:00: Το χωριό του Αη Βασίλη αποκτά για ένα απόγευμα μία υπέροχη οικοδέσποινα. Η λαμπερή Ζέτα Μακρυπούλια αναλαμβάνει τα ηνία του χωριού και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στους παραμυθένιος χώρους του.
20:00: Η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο διεθνούς λάμψης ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζωής Μπελούκα «οι γυναίκες του Αυγούστου». Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη με παρέα τον έρωτα, τη χαρά, τη λύπη, τα όνειρα και τις ελπίδες της ζωής
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου
17:00-19:00: Δύο δράσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι δημιουργούν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και δημιουργίας.
19:00: Ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας παρουσιάζει το δικό του παιδικό παραμύθι με ήρωα τον γνωστό και αγαπημένο πια Μπίλη Καντίλη. Ένα παραμύθι που όχι μόνο διασκεδάζει αλλά και διδάσκει στα παιδιά την πολύ σπουδαία πράξη της αιμοδοσίας
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
Στη σκηνή του χωριού του Αη Βασίλη θεσσαλικά συγκροτήματα χορεύουν παραδοσιακούς χορούς προκειμένου τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά με τις ρίζες τους αλλά και να διασκεδάσουν..
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
17:00– 19:00: Το θεατρικό παιχνίδι έχει την τιμητική του.
Παραδοσιακοί χοροί παρουσιάζονται στη σκηνή του χωριού και δίνουν εορταστικό τόνο στην ατμόσφαιρα
19:00: Οι πρωταγωνιστές του μικρού θεάτρου Βίβιαν Κοντομάρη και Χρήστος Τριπόδης διαβάζουν για τους μικρούς τους φίλους υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
13:00: Το πιο λαμπερό και πετυχημένο τηλεοπτικό δίδυμο, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, αναλαμβάνει χρέη οικοδεσπότη στο παραμυθένιο χωριό του Αη  Βασίλη!!!
17:00: Στην σκηνή του χωριού παίζουν μουσική Θεσσαλοί καλλιτέχνες και δημιουργούν μία εορταστική και χαρούμενη ατμόσφαιρα.
18:00: Συγκρότημα παραδοσιακών χορών χορεύει για τους επισκέπτες του χωριού και ξεσηκώνει με τον ρυθμό της λαϊκής μας παράδοσης.
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
20:00: Χέρια Ψηλά! Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανεβαίνει στην μουσική σκηνή του χωριού του Αη Βασίλη και είναι βέβαιο ότι η live εμφάνισή του θα αφήσει εποχή στις αναμνήσεις μικρών και μεγάλων. Είσοδος Δωρεάν
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Το πιο δημιουργικό εικαστικό εργαστήρι που ζήσαμε ποτέ στη Θεσσαλία περιμένει στο χωριό του Αη Βασίλη όλα τα παιδιά για να ξεδιπλώσουν μαζί με το άριστα εκπαιδευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα ταλέντα τους, σε πολλές μορφές τέχνης.
19:30: Η δημοφιλής παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη διαβάζει στα παιδιά αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
Το εργαστήρι ανακύκλωσης, υπό την αιγίδα της ομάδας «Ανθρωπομανία», περιμένει όλους όσοι έχουν οικολογική συνείδηση να ανακυκλώσουν υλικά και να δημιουργήσουν με αυτά πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
19:30: Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας Θεοφανία Παπαθωμά διαβάζει το βιβλίο της «Ήρθαν τα Χριστούγεννα» και αφηγείται τις περιπέτειες του «Ηρακλή Μπιμπερό», του μικρού ήρωα της τριλογίας της.
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου
17:00 Η ομάδα της πανευρωπαϊκής πρωταθλήτριας Βίκυς Κοσμίδου κάνει μια μοναδική επίδειξη kyokushinkai karate για να γνωρίσουν από κοντά μικροί και μεγάλοι αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα πολεμική τέχνη.
20:00: Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας παρουσιάζει το βιβλίο του «Μπαμπά μεγάλωσέ με». Αν και απευθύνεται στους μπαμπάδες, η ανάγνωσή του θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και για τις συντρόφους τους για να μπορέσουν να «κρυφοκοιτάξουν» στην ψυχολογία ενός πατέρα.
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
17:00: Τα τύμπανα τ ου ρυθμού Latin ηχούν και ένα ξέφρενο Latin party στήνεται στο χωριό για ατελείωτο κέφι και χορό.
17:30: Η βραβευμένη συγγραφέας του πιο δημοφιλούς παραμυθιού, με ήρωα τον Μάικ τον φασολάκη, Μαρί Κυριακού έρχεται στο Χωριό του Αη Βασίλη, όπου θα μαγνητοσκοπήσει την εκπομπή της «Με αγάπη» και θα διαβάσει τα παραμύθια της με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών.
19:30: Η συγγραφέας των best sellers Μάρα Μεϊμαρίδη μιλά για τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και απαντά στο ερώτημα αν υπάρχουν μαγικές συνταγές για τον έρωτα μέσα από τα βιβλία της «Ατταρτικός κύκλος» και «Βιβλίο μαγείας».
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
13:00: Η αγαπημένη ψυχολόγος Τένια Μακρή παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «15+7» πολύτιμα «μαθήματα» και βήματα για καλύτερες σχέσεις.
17:00: Zumbathon. Η νέα μόδα που έχει ξετρελάνει παγκοσμίως το κοινό φθάνει στη Λάρισα. Ζούμπα για άσκηση και κέφι μέχρι τελικής πτώσης.
19:00: Ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός παρουσιάζει το πρώτο του μυθιστόρημα «Τελευταίος αγώνας».
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
17:00: Ένα ξεσηκωτικό hip hop Latin Party στήνεται στη σκηνή του χωριού και όλοι λικνίζονται στους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς.
Live μουσική διασκεδάζει το κοινό.
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου
Στο εργαστήρι Face painting τα παιδιά μεταμορφώνονται. Ειδικοί στη συγκεκριμένη τέχνη ζωγραφίζουν τα πρόσωπα και τα χεράκια των παιδιών προκαλώντας μοναδικό ενθουσιασμό και δημιουργώντας εκπληκτικά αισθητικά αποτελέσματα.
19:30: Η πολυγραφότατη συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη φτάνει στο Χωριό του Αη Βασίλη με τη βαλίτσα της γεμάτη από τα υπέροχα βιβλία της για τα οποία θα μιλήσει με τους φίλους της.
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου
Η Ζαχαρούπολη έχει την τιμητική της. Τα παιδιά συμμετέχουν σε διαγωνισμό γεύσεων (ζαχαρωτών και ποπ κορν) και οι νικητές παίρνουν βραβείο.
19:30: Η γνωστή παρουσιάστρια και top model Ιωάννα Σουλιώτη θα βρεθεί στο Χωριό του Αη Βασίλη για να απαντήσει μέσα από «Το βιβλίο του στυλ»: Τι σημαίνει η τάση 30’s; Ποια σταρ του Χόλιγουντ πρωτοφόρεσε αντρικό κοστούμι; Ποιο παντελόνι με δείχνει πιο αδύνατη; Πώς θα κρύψω τη μεγάλη περιφέρειά μου; Τι να πετάξω και τι να αφήσω στην γκαρνταρόμπα μου;
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
19:00: Η σχολή kyokushinkai karate Βόλου ανεβαίνει στην σκηνή του χωριού. Οι πρωταθλητές του Γιάννη Στεφάνου παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα πολεμικών τεχνών.
20:00: Η all time classic ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου παρουσιάζει με το ταμπεραμέντο της, το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «ηθοποιός Άμεσου Δράσεως».
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου
Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και ήρθε η ώρα τα παιδιά να απευθυνθούν στον Αη Βασίλη. Το ταχυδρομείο στο χωριό του Αη Βασίλη είναι ο ιδανικός τόπος για να γράψουν αγόρια και κορίτσια όλα όσα αισθάνονται για τον Αη Βασίλη και να του υποβάλλουν τα αιτήματά τους για το τι θέλουν να βρουν κάτω από το δέντρο τους. Εν αναμονή της απάντησης του Αγίου…
19:00: Ο πρωταγωνιστής του Θεσσαλικού θεάτρου Σταύρος Νικολαϊδης διαβάζει στα παιδιά το αγαπημένο του παραμύθι.
20:00: Ο Νίκος Μουρατίδης φτάνει στη Λάρισα και στο χωριό του Αη Βασίλη για να διαβάσει αποσπάσματα από  τα πολύ δημοφιλή βιβλία που έχει γράψει για παιδιά.
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
Η μέρα της γέννησης του θείου βρέφους πλησιάζει. Τι πιο όμορφο από μια επίσκεψη στη Χριστουγεννιάτικη φάτνη όπου μεταξύ άλλων προβατάκια και πόνυ περιμένουν τα παιδιά για να τα χαϊδέψουν και να τα ταΐσουν άχυρο;
19:30: Αφήγηση και δραματοποίηση του αγαπημένου παραμυθιού των παιδιών με ηρωίδα την Brave, το κορίτσι που συναρπάζει με τη γενναιότητά της. Από την Disney και το Μεταίχμιο.
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου
17:00: Ζωντανή μουσική για όλους τους φίλους του χωριού. Το κέφι και η χαρά θα περισσέψουν στο ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο σημείο της Θεσσαλίας, στο χωριό του Αη Βασίλη.
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου
17:00- 19:00: Θεατρικό παιχνίδι και μουσική για όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στο χωριό.
Τρίτη 27– Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
17:00: Ένας από τους ομορφότερους τρόπους να επικοινωνούν τα παιδιά μέσω των αισθημάτων τους είναι το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από μια διαδικασία ανοιχτή σε πολλές ιδέες τα παιδιά προάγουν το μορφωτικό και συναισθηματικό τους επίπεδο. Με αφορμή το παιχνίδι, η δημιουργική έκφραση αποκτά άλλη διάσταση.
Πέμπτη 29 – Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
17:00: Οι φίλοι στο χωριό του Αη Βασίλη αποχαιρετούν το 2012 υπό τους ήχους ζωντανής ρυθμικής μουσικής και με συμμετοχή στο θεατρικό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου