Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους



Ποιες είναι άραγε οι δραστηριότητες εκείνες που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους;  ...

Σύμφωνα με έρευνες η δραστηριότητα που απολαμβάνουμε περισσότερο από όλες είναι το σεξ.


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Canterbury στη Νέα Ζηλανδία έκαναν μια έρευνα με μηνύματα στο κινητό για να μάθουν τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες με βάση την ικανοποίηση που προσφέρουν, το νόημα που έχουν και το βαθμό συμμετοχής.

Την πρώτη θέση και στις τρεις κατηγορίες κατέλαβε η σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά είχαμε την κατανάλωση αλκοόλ και τα πάρτι που ήταν δεύτερα στην ευχαρίστηση, αλλά δέκατα σε ό,τι αφορά το νόημα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.Η χρήση του facebook κατέλαβε τις πιο χαμηλές θέσεις στην αξιολόγηση, αναφορικά με το επίπεδο της δραστηριότητας.

'Ετσι οι δέκα δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους είναι: το σεξ, η κατανάλωση αλκοόλ, ο εθελοντισμός, ο διαλογισμός και η ενασχόληση με τη θρησκεία, η φροντίδα για τα παιδιά, η μουσική, οι κοινωνικές επαφές, τα χόμπι, τα ψώνια και τα παιχνίδια.

Οι δραστηριότητες που πήραν την χειρότερη βαθμολογία είναι η ανάρρωση από μια ασθένεια, το facebook, οι δουλειές του νοικοκυριού, το διάβασμα, η αποστολή sms, η παρακολούθηση ομιλιών, η πληρωμένη εργασία, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η δουλειά στον υπολογιστή και το πλύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου