Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Το ....γόπινγκ πλέον σε ανακύκλωση!!!

Όσοι έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους αλλά και οι υπόλοιποι μέσα από διηγήσεις σίγουρα γνωρίζουν το…γόπινγκ! Έτσι ονομάζεται στη στρατιωτική διάλεκτο η συλλογή γοπών (αποτσίγαρων) από το χώρο του στρατοπέδου. Δεν αποκλείεται όμως σε λίγα χρόνια μια εκδοχή του να αποτελέσει καθημερινή συνήθεια για όλους ή ακόμη ακόμη ένα είδος επαγγέλματος.
Δύο καπνοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, η Reynolds American Inc και η Santa Fe Natural Tobacco, ξεκινούν ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με την TerraCycle Inc.
«Δεν χρειάζεται να πάμε και πολύ μακριά για να καταλάβουμε ότι πολλοί καπνιστές μολύνουν το περιβάλλον με τις γόπες τους» παραδέχτηκε η υπεύθυνη πωλήσεων και μάρκετινγκ της Santa Fe Natural Tobacco, Cressida Lozano. Οι εταιρείες για το πρόγραμμα τους, προτείνουν σε νέους και νέες άνω των 21 ετών αλλά και σε εταιρείες, να μαζέψουν τις γόπες τους και να τις στείλουν στο TerraCycle. Μόλις ο οργανισμός τις λάβει θα στείλει άμεσα μια δωρεά στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Keep America Beautiful.
Ο οργανισμός θα ανακυκλώνει εκτός από τις γόπες και το χαρτί και τον καπνό που θα περιβάλει τις γόπες, ενώ το συνολικό πλάνο προβλέπει πλήρη ανακύκλωση υλικών που περιλαμβάνουν χαρτί, καπνό, στάχτη και φίλτρο, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του προγράμματος, αυτή η ιδέα, θα αποδείξει σε όλους μας ότι τα πάντα μπορούν και πρέπει να ανακυκλώνονται. Επίσης η μελέτη για το πρόγραμμα αποκάλυψε ότι η γόπα του τσιγάρου είναι το πιο κοινό σκουπίδι που μαζεύεται από το δρόμο, στις παραλίες και γενικότερα ΠΑΝΤΟΎ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου