Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Οι κινήσεις των ματιών θα είναι το password που θα χρησιμοποιούμε στο μέλλονΜε το βλέμμα μας θα μπορούμε να ανοίγουμε τον υπολογιστή και άλλες ηλεκτρικές συσκευές!
Μέχρι τώρα έχουμε πάρει μια ιδέα από ταινίες αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πόρτες, υπολογιστές ή άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο.

Παρ' όλα αυτά η επιστημονική ομάδα του Texas State University-San Marcus αναπτύσσει ένα σύστημα ξεκλειδώματος του υπολογιστή που χρησιμοποιεί τις κινήσεις των ματιών μας για να ανοίξει.
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι άνθρωποι κοιτάζουν διαφορετικά μία φωτογραφία και εστιάζουν σε διαφορετικά σημεία με ξεχωριστή συχνότητα. 'Ετσι οι επιστήμονες, βασιζόμενοι σε αυτήν την απόδειξη, θεωρούν πως μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα πιο ακριβές και γρήγορο σε σχέση με τα προηγούμενα τα οποία απέτυχαν επειδή δεν περιείχαν το στοιχείο της κίνησης.Επίσης, οι επιστήμονες θέλουν να κάνουν ακόμα πιο αξιόπιστο το σκανάρισμα της ίριδας του ματιού εντάσσοντας και την κίνηση του ματιού στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου