Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πως να βάψεις τα μαλλιά σου χωρίς βαφές!

  Είτε έχεις ξεμείνει από λεφτά ή δεν συμπαθείς τα κομμωτήρια και τις χημικές βαφές, μπορείς να φτιάξεις το χρώμα μαλλιών που πάντα ήθελες με εναλλακτικούς φυσικούς τρόπους. Η παλέτα της φύσης έχει φροντίσει να σου δώσει το χρώμα που επιθυμείς με πολύ εύκολα και αγνά υλικά.

 Δώσε βάση:


 1) Για φλογερό κόκκινο χρώμα ή κόκκινες ανταύγειες:

 α) Κόκκινα φρούτα. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν είναι λάτρεις των φρούτων, μπορείς να βαπτίσεις τον χυμό τους "βαφή μαλλιών" και να τον εκμεταλλευτείς κατάλληλα. Επέλεξε ο,τι κόκκινο φρούτο επιθυμείς ή ο,τι έχεις εύκαιρο, όπως βατόμουρα, κεράσια, μούρα ακόμα και πατζάρια και βάλε τα σε ένα μπρίκι με νερό. Όσο πιο κόκκινο γίνει το νερό, τόσο πιο κόκκινο θα είναι και το χρώμα. Χρησιμοποίησε το εκχύλισμα αυτό μετά το λούσιμο για να ξεπλένεις τα μαλλιά σου (προσοχή: δεν χρειάζεται ξέβγαλμα!) και σιγά σιγά θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει να αποκτούν κόκκινες λαμπερές ανταύγειες.

 β) Λουλούδια. Κόκκινα ροδοπέταλα ή πέταλα από κόκκινα γαρύφαλλα. Ειδικά για σένα που διαθέτεις κήπο στο σπίτι σου, είναι μία πολύ εύκολη λύση για να δώσεις κόκκινη λάμψη στα μαλλιά σου. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξε μέσα μία χούφτα από τα λουλούδια που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αφού βράσουν, άφησέ τα στο νερό περίπου δύο ώρες, για να το χρωματίσουν αρκετά, και με αυτό το μείγμα ξέβγαζε τα μαλλιά σου μετά από κάθε λούσιμο. Σύντομα θα σου δώσει έντονες κόκκινες αντύγειες!


 2) Καστανό και μαύρο χρώμα:

 α) Καφές ή μαύρο τσάι. Θα χρειαστείς μόνο έναν καφέ στιγμής, μισή κούπα απ' τον οποίο θα ανακατέψεις με μισή κούπα μάσκα μαλλιών ή μαλακτική κρέμα. Άφησε το μείγμα μία περίπου ώρα στα μαλλιά σου και έπειτα μπορείς να λουστείς. Όσο περισσότερο διάστημα βάζεις καφέ, τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σου. Εάν σταματήσεις να βάζεις, το χρώμα των μαλλιών σου θα επανέλθει στο αρχικό.

β) Κακάο. Αναμειγνύεις μισό κουταλάκι του γλυκού με την δόση σαμπουάν που χρησιμοποιείς κανονικά, κάθε φορά που λούζεσαι. Τρίβεις καλά τα μαλλιά σου και ξεβγάζεις. Σύντομα θα δεις καστανές λαμπερές ανταύγειες ενώ το χρώμα θα σκουραίνει όλο και πιο πολύ όσο θα χρησιμοποιείς την μέθοδο αυτή.

 γ) Ξύδι και σάλτσα σόγιας. Με μισή κούπα από το καθένα, ανακατεύοντάς τα καλά, ξεβγάζεις τα μαλλιά σου μετά από κάθε λούσιμο. Μην ανησυχείς για την μυρωδιά, όταν τα μαλλιά σου στεγνώσουν η έντονη μυρωδιά δεν είναι καθόλου αισθητή ενώ όσο βάζεις, τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σου.


3) Εντυπωσιακά ξανθά μαλλιά:

 α) Λεμόνι: Άπλωσε στα μαλλιά σου φυσικό χυμό λεμονιού για μία ώρα, πριν το λούσιμο. Σταδιακά και ειδικά αν συνδυαστεί με ήλιο, θα δείτε το χρώμα το μαλλιών σας να ανοίγει. Ενδέχεται, πρωτού να ξανθύνει, να βγάλει ένα ελαφρύ πυρόξανθο ή πορτοκαλί χρώμα. Στην περίπτωση αυτή συνέχισε κανονικά μερικά λουσίματα και θα δεις ότι θα φύγει φέρνοντας υπέροχες ξανθές αποχρώσεις.

 β) Χαμομήλι. Είναι γνωστό από τις γιαγιάδες μας ότι το χαμομήλι βοηθά πολύ στο ξάνοιγμα των μαλλιών. Μόνο που και αυτό, ως φυσική μέθοδο, χρειάζεται τον χρόνο του. Μετά το λούσιμο, ταμπόναρε λίγο τα μαλλιά σου και ρίξε μία κούπα χαμομήλι σε όλο τους το μήκος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφα και το χρώμα φαίνεται φυσικό, ενώ βοηθά πολύ και στην υγεία των μαλλιών.

Tip: Εάν νιώθεις τα μαλλιά σου ξηρά και άτονα, ζέστανε σε ένα μπρίκι 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο (1,80 ευρώ τα 40ml στα φαρμακεία), 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές σούπας μέλι μέχρι το μείγμα τους να γίνει χλιαρό. Άπλωσέ το στα μαλλιά σου, τύλιξέ τα με μία πετσέτα για δύο ώρες και λούσου καλά. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου