Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αδέσποτα Ζώα





Πολλοί από εμάς, θέλουμε  ένα κατοικίδιο για συντροφιά, αλλά δεν συλλογιζόμαστε τις ευθύνες που  έχει ένα ζώο. Οπωσδήποτε  είναι απαραίτητη  η καθημερινή ενασχόληση μαζί του. Άλλωστε τα ζώα είναι «τα αιώνια παιδιά ».
Απ’ την στιγμή που θα αποφασίσετε να εντάξετε  ένα τετράποδο στον προσωπικό σας χώρο, και στην ζωή σας, ευνόητα  θα πρέπει  να τον μοιραστείτε μαζί του. Εκτός εάν ήδη έχετε ορίσει το χώρο  της τετράποδης συντροφιάς σας, και τις ανάγκες που θα έχει.
Ένα ζώο όπως όλοι ξέρετε, θέλει αρχικά την βόλτα του, την περιποίηση του,  την αντίστοιχη φαρμακευτική περίθαλψη (εμβόλια, στείρωση), πρέπει να λάβετε υπόψη σας την μητρότητα εάν είναι θηλυκό, και όπως είναι απόλυτα λογικό την στέγη του. Όλοι όσοι έχουν  μια τέτοια συντροφιά θα το γνωρίζουν  καλά.
Γι’ αυτό πρώτου πάρετε ένα ζώο σπίτι σας, φροντίστε να σκεφτείτε καλά, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που θα έχετε με την παρουσία του στο χώρο σας. Είναι κρίμα να τα εγκαταλείπετε μετά. Δυστυχώς ,υπάρχουν  πολλοί τέτοιοι ασυνείδητοι ,  που εγκαταλείπουν τα ζώα τους, επειδή δεν  μπόρεσαν τελικά  να τα φροντίσουν.
Τα περισσότερα αδέσποτα προέρχονται, από εγκατάλειψη ή από μια απρόοπτη γεννά ενός θηλυκού αδέσποτου αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα της πράξης τους αυτής, το βλέπουμε στους δρόμους, στα πάρκα, στα φανάρια και σε προάστια της πόλης που υπάρχουν διάφορα κτήματα με  αλλού είδους ζώα. Αυτά τα  τετράποδα  περιπλανώνται στους δρόμους, όπου κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και από τα αυτοκίνητα που τα χτυπάνε. Τα  ζωάκια αυτά , περιπλανώνται μέρα νύχτα, για να βρουν τροφή δεξιά και  αριστερά, δίχως να φροντίζει κάποιος γι’ αυτά.
 Όλοι όσοι αγαπάμε τα ζώα, ξέρουμε πως λύσεις υπάρχουν, αν υπάρχει θέληση κι ευρεία ευαισθητοποίηση. Πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση. Πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, γιατί ήδη είναι ανεξέλεγκτο στην παρούσα φάση.
Μπορούμε να δράσουμε ατομικά, ξεκινώντας ο καθένας απ’ το δικό του κατοικίδιο, κάνοντας στειρώσεις σε περίπτωση που δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε παραπάνω από ένα ζώο. Μπορούμε να δράσουμε και συλλογικά συμμετέχοντας εθελοντικά σε ομάδες που έχουν οργανωθεί για την προστασία των αδέσποτων ζώων απευθυνόμενοι  στους αρμόδιους φορείς,  όπως είναι οι  φιλοζωικοί  σύλλογοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου