Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι κίνδυνοι του Facebook

Το Facebook έχει πολλά εκατομμύρια χρήστες (μικρούς και μεγάλους) οι οποίοι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν είναι καλά προστατευμένοι.Είναι παντελώς απροστάτευτοι από τα αδιάκριτα μάτια,τους απατεώνες και τους αδιάκριτους διαφημιστές.


Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε γνωστό ότι ιδιώτες της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου όσον αφορά την τιμολόγηση και τον χώρο,όπου μεταξύ άλλων,χειρίζεται ρυθμίσεις απορρήτου έτσι ώστε να κάνουν τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών εμπορική χρήση.

Eπίσης  είχε γίνει γνωστό ότι μέχρι και ιδιωτικές συζητήσεις ορισμένων χρηστών βρέθηκαν προσβάσιμες σε όλους στη λίστα επαφών τους-μία σημαντική παραβίαση ασφάλειας που πλέον μας δημιουργεί ανησυχίες κατά πόσο είναι ασφαλής η κοινωνική δικτύωση του facebook.

Παρακάτω θα σας παραθέσω τους 5 βασικούς κινδύνους που εξηγούν γιατί το facebook και οι ίδιοι οι χρήστες εκθέτουν προσωπικές πληροφορίες κ στοιχεία σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν :

  1. Tα στοιχεία μας μοιράζονται με τρίτους
  2. Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και οι ρυθμίσεις επανέρχονται σε λιγότερο ασφαλή προεπιλεγμένη λειτουργία μετά από κάθε σύνδεσή μας με το facebook
  3. Οι διαφημίσεις του μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό
  4. Οι πραγματικοί φίλοι μας εν αγνοία μας ,μας κάνουν εύαλωτους
  5. Υπάρχουν διάφοροι απατεώνες οι οποίοι δημιουργούν ψευδή προφίλ με ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία
Κλείνοντας θα σας παραθέσω μια κύρια συμβουλή:
Kαλό θα ήταν οι χρήστες να μάθουν να διαβάζουν πρώτα τους όρους και προύποθέσεις εγγραφής και να είναι πιο προσεχτικοί όταν ανεβάζουν πληροφορίες τους ή φωτογραφίες τους γιατί είναι άγνωστος ο τρόπος διακίνησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου