Η καλή διάθεση περνά από το στομάχι...ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, τις τροφές που μας ανεβάζουν! Εντάξτε στην διατροφή σας τις παρακάτω τροφές και νιώστε την διαφορά.
- ΨΑΡΙΑ: τα λιπαρά ψάρια, π.χ. οι σαρδέλες και το σκουμπρί, ειναι πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που σύμφωνα με έρευνες, βελτιώνουν τη μνήμη και τη διάθεση. Συνίσταται να τρώμε ψάρια τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
- ΚΑΡΥΔΙΑ: περιέχουν αμινοξέα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που θεωρείται οτι δρα κατά της θλίψης. Επίσης, η δράση τους ενισχύεται και απο τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν.
- ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ: έχουν παρόμοια συστατικά με τα καρύδια για αυτό μια παντζαροσαλάτα είναι ότι χρειάζεται για να συνοδέψετε το μεσημεριανό σας.
- ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: αρκετές έρευνες έχουν συνδέσει την σοκολάτα με την έκκριση ενδορφινών και σεροτονίνης, που είναι τα φυσικά παυσίπονα και οι αντικαταθληπτικές ουσίες του οργανισμού.
- ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ: οι μπανάνες. η παπάγια, τα ακτινίδια και το μάνγκο είναι τροφές πλούσιες σε ένζυμα, αιθέρια έλαια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην έκκριση των ενδορφινών.
- ΦΥΤΡΑ: είναι πλούσια σε ένζυμα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Θεωρείται ότι η κατανάλωση τους ενισχύει την ζωτικότητα του οργανισμού και δρα αντικαταθλιπτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου