Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σκέψεις που θα σας βοηθήσουν μετά από μία κουραστική μέρα…




Δουλέψτε τις παρακάτω σκέψεις και κλείστε  επιτέλους από μέσα σας αυτή την ασταμάτητη μηχανή άγχους.

Ο θυμός, η πίεση και συχνά οι τύψεις είναι ό,τι θα απομείνει στο τέλος μιας μέρας με εντάσεις και αναπάντεχες ανατροπές. Συχνά η μηχανή που απελευθερώνει το έντονο άγχος μπαίνει σε κατάσταση "on" από μόνη της χωρίς στην ουσία να της δώσουμε καμία εντολή εμείς οι ίδιοι. Σταματήστε την κάνοντας μια σειρά από τις παρακάτω σκέψεις...

Λένε πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που τα έχουν όλα αλλά αυτοί που μπορούν να απολαύσουν κάθε στιγμή στη ζωή τους. Φροντίστε να είστε από αυτούς.

Εάν δεν μπορούμε να βρούμε την γαλήνη μέσα μας, δεν ωφελεί να την αναζητήσουμε στην καθημερινότητά μας. Δεν θα μας βρει δια μαγείας. Είναι μια εξάσκηση που πρέπει πρώτα να κάνουμε στον εαυτό μας.

Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε μπροστά σε διλήμματα της ζωής είναι καλύτερο να περιμένουμε την ίδια τη ζωή να δώσει την λύση.

Ο καλύτερος κριτής του εαυτού μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.
Ο καθένας οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του.   

Εκτός από μεγάλο καθημερινό καθήκον που έχουμε να φέρνουν τα πάντα εις πέρας έχουμε και ακόμα ένα μεγαλύτερο:  να τα αφήνουμε που και που ημιτελή ώστε να τα τελειοποιήσουμε αργότερα! 
Βασικό αξίωμα της δημιουργικότητας. 

Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά πρέπει να σταματάς να θυμώνεις, να ανησυχείς, να σκέφτεσαι...

Το πιο δυνατό όπλο ενάντια στο άγχος είναι οι επιλογές που έχουμε όλοι. Και κυρίως οι σωστές επιλογές που μπορεί να πάρει ο καθένας μας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου