Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νευρική ανορεξία.



Όλοι έχουμε ακούσει τον όρο νευρική ανορεξία καθώς είναι μια ασθένεια που έχει γίνει αιτία πολλές νεαρές κοπέλες να χάσουν τη ζωή τους.

Η νευρική ανορεξία  προκαλείται από τον ανθρώπινο μυαλό ,που εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες και νεαρές κοπέλες που θέλουν να χάσουν κιλά, με στόχο  να μοιάζουν σε εκείνα τα μοντέλα που θεωρούνται πρότυπα ομορφιάς, θέτοντας έτσι  σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αποδέχονται τον εαυτό τους όπως είναι και αντί αυτού αρχίζουν εξαντλητικές δίαιτες τρώγοντας όλο και λιγότερο φαγητό μέχρι που φτάνουν σε σημείο να το μισούν , να βρίσκουν δικαιολογίες  ώστε να το αποφεύγουν .
Τα άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία συχνά παρουσιάζουν πονοκεφάλους, τριχόπτωση, καθώς και να  κρυώνουν ενώ η θερμοκρασία του σώματός τους είναι κανονική. Από κάποια φάση και μετά αρχίζουν να έχουν προβλήματα με το νεφρό το συκώτι και την καρδιά.
Τα άτομα που τελικά χάνουν τη ζωή τους από αυτή την ασθένεια συμβαίνει επειδή ,έχουν  χάσει πάρα πολλά κιλά και είναι πολύ αδύνατοι, σε σημείο που ο οργανισμός τους δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο.
Όμως δεν είναι αδύνατο να επανέλθει κάποιος από νευρική ανορεξία καθώς πολλές γυναίκες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και πλέον είναι φυσιολογικές . Αρκεί βέβαια να αποδεχτεί κανείς ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια ώστε με τη βοήθεια των ειδικών να επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια. Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο!
Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είμαστε, να τον αγαπάμε και να τον φροντίζουμε. Όλα θέλουν μέτρο και όχι υπερβολή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου