Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Παιχνίδια πολέμου

 

Κάθε μέρα διάφορα περιστατικά κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Συρία, μετά  την ενίσχυση της παρουσίας του στόλου της στην Ανατολική μεσόγειο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις δημιουργώντας ξανά σκηνικό πολέμου. Οι Τουρκικές αρχές υποχρέωσαν Αρμενικό αεροπλάνο σε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ερζερούμ, το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αρμενία προς το Χαλέπι της Συρίας για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι Τούρκοι όμως δεν μένουν μόνο στην ένταση και τις προκλήσεις στα σύνορα με την Συρία καθώς εκεί οι Σύριοι έχουν δείξει ότι  διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα και αμυντικά συστήματα με την βοήθεια και Ρώσων ειδικών ελέγχουν την κατάσταση, έτσι όλο το σαββατοκύριακο έπλεε εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων η Τούρκικη κορβέτα "BAFRA" με το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό να την παρακολουθεί σε όλη την διάρκεια του πλου της.http://trikalagr.blogspot.gr/2012/10/o-bafra.html .

Έκκληση στην Τουρκία και στην Συρία έκανε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Βεστερβέλε να υπάρξει ηρεμία και σωστή αντιμετώπιση της τεταμένης κατάστασης στο Ανατολικό Αιγαίο ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση με περαιτέρω ανάφλεξη σε όλη την περιοχή.http://www.protothema.gr/world/article/?aid=229468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου