Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ατρόμητη δασκάλα έπεσε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα κλεισμένη σε βαρέλι

Η Annie Edson-Taylor γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1838 στο Auburn της Νέας Υόρκης.Οι φημισμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα την γοήτευαν από τότε που ήταν παιδί. Δεν μπορούσε όμως να διανοηθεί ότι κάποια στιγμή λόγω ανέχειας θα τολμούσε ένα τέτοιο εγχείρημα. Την ημέρα που έκλεινε τα 63 της χρόνια κλείστηκε σε ένα ειδικά κατασκευασμένο βαρέλι που περιείχε ως έρμα ένα αμόνι 45 κιλών. Το βαρέλι στο οποίο βρισκόταν η γυναίκα ρίχτηκε στο νερό από την κορυφή του φημισμένου για την ομορφιά του καταρράκτη Horseshoe. Το βαρέλι ήταν στεγανό, επενδυμένο με μαξιλάρια και κατά την διαδρομή μέσα στην τεράστια ποσότητα νερού που έπεφτε από ύψος πάνω από πέντε μέτρα, τροφοδοτούνταν με αέρα μέσω μιας τρόμπας ποδηλάτου.


Μόλις λίγα λεπτά χρειάστηκαν για να πέσει το βαρέλι από τον καταρράκτη. Αμέσως μετά βγήκε στην επιφάνεια και προσάραξε στις όχθες της καναδικής πλευράς του Νιαγάρα. Η τολμηρή δασκάλα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατόρθωσε να επιβίωση μιας πτώσης από τον καταρράκτη. 

Η Annie Edson-Taylor, όμως, εξαπατήθηκε από τον ατζέντη της, ο οποίος δεν της έδωσε ποτέ τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Αντιθέτως πούλησε το βαρέλι σε θέατρο του Σικάγου για να χρησιμοποιηθεί σε παράσταση που ήταν βασισμένη στο κατόρθωμα της Edson-Taylor. Η γυναίκα κατέφυγε στην δικαιοσύνη διεκδικώντας το βαρέλι. Τελικά πέθανε πάμφτωχη το 1921.

Ιωάννα Μαγγίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου