Κυριακή 22 Μαΐου 2011

O εορτασμός της 70ης Επετείου της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν σήμερα τα πληρώματα του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της RAF, «Red Arrows» (κόκκινα βέλη) στο πλαίσιο επίδειξης που έγινε πάνω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων για τις εκδηλώσεις των 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων και εκδηλώσεις στο Γερμανικό νεκροταφείο και στο αεροδρόμιο του Μάλεμε κορυφώνεται σήμερα ο εορτασμός της 70ης Επετείου της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης.

Στο Γερμανικό στρατιωτικό Κοιμητήριο του Μάλεμε, συνεχίστηκαν οι επισκέψεις των συμμαχικών αντιπροσωπιών, που βρέθηκαν στην Κρήτη, για τα 70 χρόνια από το Μάϊο του ΄41. Ενώπιον Γερμανών βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πρέσβης της Γερμανίας άνοιξε τον κύκλο των προσφωνήσεων. Τόνισε πως τα 5 χρόνια πολέμου διαδέχονται πλέον 65 χρόνια συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης, συμπληρώνοντας πως οι 4.465 νεκροί Γερμανοί στρατιώτες έμελε να βρουν τον τόπο της αιώνιας γαλήνης στα χώματα της Κρήτης.

Το Γερμανικό στρατιωτικό Κοιμητήριο του Μάλεμε, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ενώ το παρόν έδωσαν και ξένοι ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Μάχη της Κρήτης πριν από 7 δεκαετίες, στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου