Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Και το έκτο αστέρι θα είναι δικό του – Στον τελικό με Μακάμπι ο Παναθηναϊκός

Έτοιμος να σηκώσει το έκτο του Ευρωπαϊκό ο Παναθηναϊκός που θα βρει στο δρόμο του τον Σχορτσανίτη.
- Νίκησε 77-69 τη Σιένα και προκρίθηκε για 7η φορά στον τελικό της διοργάνωσης
- Κορυφαίος ο Καλάθης, εξαιρετικοί οι Μπατίστ, Φώτσης। Ξύλο έπαιζαν οι Ιταλοί υπό την ανοχή των διαιτητών

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε την ανωτερότητα του απέναντι στη Σιένα, έκανε ένα σερί στο δεύτερο δεκάλεπτο και καθάρισε το ματς. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασε πανάξια στον 7ο τελικό της ιστορίας του.

Το άγχος του ημιτελικού αλλά και η πολύ σκληρή άμυνα και σε αρκετές περιπτώσεις αντιαθλητική, μπλόκαρε τον Παναθηναϊκού που ξεκίνησε τον αγώνα κάνοντας 5 λάθη ενώ έχασε κατά κράτος και τη μάχη των ριμπάουντ.
Η Σιένα στο κακό διάστημα των Ελλήνων το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεφύγει με 4 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-21) και με 6 στην αρχή του δευτέρου (24-30).
Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει. Βουγιούκας και Καλάθης σκόραραν, η άμυνα έσφιξε και το 8-0 έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Οι Ιταλοί είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωση τους, Λαβρίνοβιτς και Ράκοβιτς είχαν 3 φάουλ και ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο παρκέ. Αν οι διαιτητές δεν έκλειναν τα μάτια σε δύο καθαρά αντιαθλητικά φάουλ των Ιταλών τότε η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη στο τέλος του ημιχρόνου (40-36).
Το δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο του πεντάλεπτο έμοιαζε με αγώνα κατς. Έπεφταν κορμιά στο παρκέ και οι δύο ομάδες σκόραραν μόλις από 2 πόντους. Ο Παναθηναϊκός ξεκόλλησε πρώτος και ανέβασε τη διαφορά στους 11 με σερί 7-0 ενώ με τρίποντο του κορυφαίου μαζί με τον Καλάθη, Φώτση έφτασε και στους 12 (52-40). Η Σιένα προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κλείσει το δεκάλεπτο, χάνοντας με 9 πόντους (56-47). Οι Ιταλοί ήταν φορτωμένοι με φάουλ, αφού Λαβρίνοβιτς, Ράκοβιτς και Μος είχαν 4 φάουλ.
Στην τελευταία περίοδο ο Χέρστον προσπάθησε να κρατήσει μόνος του την Σιένα στο ματς αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 6 πόντους (61-55). Ο Παναθηναϊκός στηριζόμενος στους Καλάθη και Μπατίστ κράτησε τη διαφορά σε διψήφια διαφορά πόντων μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.
Οι Ιταλοί δεν είχαν περιθώρια και η εμπειρία των παικτών του Ομπράντοβιτς τους έφερε στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου