Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πέντε λεπτάκια ακόμα!!!

Το πρωινό ξύπνημα δεν έχει και τόσο πολλούς οπαδούς, νομίζουμε. Αλλά υπάρχουν τρόποι να το αντέξουν ακόμα και οι φανατικότεροι πολέμιοί του.

Άσε το καλό να μπει

Όπου καλό= το φως του ήλιου. Στο οποίο, όταν εκτεθείτε, ο εγκέφαλός σας παίρνει την εντολή να σταματήσει να παράγει μελατονίνη (την ορμόνη που βοηθάει το σώμα να κοιμηθεί).

Κοίτα κάτι αγαπημένο σου

Τον αγαπημένο σου, ας πούμε. Τα πρωινά είναι πολύ δύσκολα γιατί ο οργανισμός μας είναι σε κατάσταση επιβίωσης. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τις βασικές ανάγκες του όπως η πείνα και η δίψα και το σώμα νιώθει πως απειλείται. Θετικά συναισθήματα όπως ελπίδα και ευγνωμοσύνη κατασιγάζουν αυτά τα πρότερα αρνητικά και προκαλούν ισορροπία. Αν δεν έχετε αγαπημένο να κοιτάξετε βάλτε δίπλα σας μια φωτογραφία των φίλων σας, λουλουδιών ή ό,τι άλλο ευχαριστείτε τις μοίρες που είναι δικό σας.

Βάλε υδάτινο άρωμα

Διαλέξτε προϊόντα με κίτρο, ευκάλυπτο ή μέντα μια που αυτά τα αρώματα δίνουν ενέργεια στο σώμα και καθησυχάζουν τον εγκέφαλο.

Κουνήσου

Η πρωινή γυμναστική ενεργοποιεί την έκλυση ενδορφινών που προκαλούν καλή διάθεση και μειώνουν εκείνες που προκαλούν στρες. Τα εφέ αυτά μπορούν να διαρκέσουν από έξι έως οκτώ ώρες.

Φτιάξε τη ντουλάπα σου

Αν πίστευες, έως τώρα, πως το να διαλέξεις τι θα φορέσεις είναι μια εξαντλητική δουλειά μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Minnesota μπορεί να στο επιβεβαιώσει κιόλας. Όταν οι επιλογές είναι πολλές το μυαλό εξασθενεί στην προσπάθεια να διαλέξει και αργοπορεί.

Ταρακούνησε τη ρουτίνα σου

Ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται σε νέες εμπειρίες απελευθερώνοντας νευροδιαβιβαστές όπως η ντοπαμίνη που μας κρατούν σε εγρήγορση. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι grande, κάτι απλό αρκεί. Αν, για παράδειγμα, είστε δεξιόχειρας, χτενίστε τα μαλλιά σας με το αριστερό χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου