Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ερευνητής εξετάζει τους παράγοντες που οδηγούν σε καρδιαγγειακό νόσημα!


Σύμφωνα με τον ερευνητή του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ντέιβιντ Γκρέιντζερ, σιγά σιγά ξεδιαλύνεται το τοπίο σχετικά με τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα καρδιαγγειακό νόσημα.

Ένας απ’ αυτούς είναι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε έναν άντρα. «Τέτοια επίπεδα συναντώνται συχνά σε οικογένειες με πολλά αρσενικά μέλη. Αν έχεις πολλά αρσενικά αδέλφια, είναι πολύ πιθανό να έχεις χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης», εξηγεί ο βρετανός επιστήμονας.

Η απιστία και τα αφροδίσια νοσήματα είναι ακόμη δυο παράγοντες που εκτιμάται πως ευθύνονται για θανάτους από καρδιά. Ένας άντρας ενδέχεται να καταφύγει στην απιστία, λόγω κατάθλιψης, η οποία είναι γνωστό πως ευθύνεται για εμφράγματα.

Επισης, όταν κάποιος έχει κολλήσει χλαμύδια, σύμφωνα με μια άλλη καναδική έρευνα, ενδέχεται να παρουσιάσει μια βλάβη στο ανοσοποιητικό του σύστημα κι ειδικά στις αρτηρίες γύρω από την καρδιά του. Ακόμη και οι... κολλημένοι λοβοί αυτιών ευθύνονται για πολλούς θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις. Σουηδοί επιστήμονες βρήκαν πως το 80% των ανθρώπων κάτω των 40 ετών που πέθαναν από κάποια καρδιακή πάθηση είχαν κολλημένους λοβούς.

Τέλος, δυο ακόμη παράγοντες είναι το να κοιμόμαστε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και να πεταγόμαστε απευθείας από το κρεβάτι το πρωί, χωρίς πρώτα να μεσολαβήσει μια μικρή χρονική περίοδος να συνηθίσει το σώμα μας το πρωινό ξύπνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου