Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πιάσαμε πάτο ή πάει ακόμα;


Σίγουρα βιώνουμε μια κρίση που όμοια της δεν έχει ξανά γίνει.Η λέξη κρίση ολοένα και πολλαπλασιάζεται μέσα στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.Η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική,αυτό το ξέραμε αφού κάποια στιγμή τα δανεικά στα ζητάνε πίσω,πλέον μιλάμε για κρίση θεσμών και αξιών,αφού εξόφθαλμα είναι και τα υπόλοιπα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής δημοκρατίας.
Το κλίμα ελέω οικονομικής κρίσης έχει γίνει νοσηρό,καθώς ο άνθρωπος βλέποντας και βιώνοντας την οικονομική κρίση στο πετσί του,εξοργίζεται,έτσι η κοινωνία είναι σαν καζάνι που βράζει και έτοιμο να εκραγεί.
Επιπρόσθετα,αυτή η κοινωνία αντιλήφθηκε τον εμπαιγμό των πολιτικών,που άλλα έταζαν και άλλα έκαναν.
Παρόλο που η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο αν αναλογιστούμε τι έχει συνέβει
των τελευταίο καιρό στη χώρα από θανάτους σε πορείες,μετανάστες να κλέβουν για λίγα euro μέχρι και ο απλός λαός να θέλει δια της βίας να εισέλθει στη Βουλή των Ελλήνων.
Μολαταύτα υπάρχει λύση,υπάρχει σωτηρία,υπάρχει έξοδος από αυτή τη κρίση;
Σίγουρα και υπάρχει,μια είναι να αφεθούμε τελείως στους δανειστές μας και να κάνουμε ότι θέλουν αυτοί αν και εν μέρη αυτό κάνουμε και τώρα. Άλλη λύση είναι οι εκλογές αλλά ίσως χαθεί πολύτιμος χρόνος.Η καλύτερη δυνατή και ρεαλιστική λύση για την επιβίωση της χωράς, είναι η συνένωση των δυνάμεων και εθνική συνεννόηση.
Με απλά λόγια πρέπει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να βρουν ένα τρόπο επικοινωνίας για να δώσουν λύση σε σημαντικά προβλήματα από ανεργία μέχρι μεταναστευτικό.
Πρέπει να αφήσουν εγωισμούς στην άκρη γιατί μιλάμε για εθνικό συμφέρον καθώς η χωρά βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου