Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μεθοδολογία στην έρευνα με τον Κώστα Καλλέργη στο ΤΕΙ μας

Την Δευτέρα 16 Μαϊου και ώρα 13:00, το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ έχει την χαρά να φιλοξενεί στους χώρους του τον κ. Κώστα Καλλέργη, Δημοσιογράφο. Ο κ. Καλλέργης θα μιλήσει για την Μεθοδολογία στην έρευνα και την παραγωγή ντοκυμαντέρ σε χώρες του εξωτερικού. Η ομιλία θα έχει ως κεντρικό αντικείμενο την επιλογή θεματολογίας, την οργάνωση του χρονοδιαγράμματος των γυρισμάτων, τον τρόπο επιλογής τοπικού παραγωγού, πρακτικά ζητήματα για την ασφαλή ολοκλήρωση των γυρισμάτων και άλλες χρήσιμες λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιτυχή ολοκλήρωση της παραγωγής ντοκυμαντέρ σε ξένες χώρες.

** Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία στα εργαστηριακά μαθήματα που διεξάγονται παράλληλα με την ομιλία. **

Σύντομο Βιογραφικό του ομιλητή:

Ο Κώστας Καλλέργης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Σπούδασε Οικονομικά στο Leeds Metropolitan University της Αγγλίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, στην Κοινωνιολογία από Πανεπιστήμιο Κρακοβίας στην Πολωνία και στις Πολιτικές Επιστήμες από τη Σχολή Σλαβικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών του UCL στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά ασχολήθηκε τυχαία με τη δημοσιογραφία, το Φθινόπωρο του 2003 όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Από το 2006 έως το 2010 εργάστηκε στα «χαρακώματα» της εκπομπής «Εμπόλεμη Ζώνη» του Mega, με κύρια αποστολή την έρευνα και την οργάνωση των γυρισμάτων. Στα τέσσερα χρόνια της "θητείας" του πραγματοποίησε αποστολές στην Αφρική (Λ.Δ. του Κονγκό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα), στη Μέση Ανατολή (Ισραήλ), την Ευρώπη (Ρωσία, Γερμανία) και την Ασία (Καζακστάν). Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής "Έρευνα" του  Mega. Έχει συνεργαστεί με περιοδικά στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Λάρισα.


Υπεύθυνος Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ
Αθανάσιος Κούτρας
Τηλ. +30 26210 20888
email : eclass-infomm@teipat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου