Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Οι φρουτοχυμοί κάνουν καλό στην καρδιά!


Η κατανάλωση φρουτοχυμών φαίνεται να προσφέρει οφέλη για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές που έκαναν στο εργαστήριο πειράματα με χοίρους, οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.

Παραμένει να αποδειχτεί ότι και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί έχουν ωφέλιμη δράση όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία. Πάντως για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήσαν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά. Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στην χημική ουσία πολυφαινόλη, που υπάρχει σε φρούτα και καρπούς.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Food and Function” της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά.

Η έρευνα βρήκε ότι ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα. Από την άλλη, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου