Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν για πρώτη φορά τα «πόθεν έσχες» των Ελλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών στο σάιτ της Βουλής (www.hellenicparliament.gr).

Συγκεκριμενα, δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), όλων των υπόχρεων βουλευτών, ευρωβουλευτών, τέως βουλευτών, τέως ευρωβουλευτών, τέως υπουργών και υπεύθυνων οικονομικών και πολιτικών κομμάτων.

Όπως διαπιστώνεται ως τώρα 15 βουλευτές εμφανίζουν μείωση των καταθέσεών τους κατά μέσο όρο 100 χιλιάδων ευρώ και πάνω, ενώ υπάρχει μείωση και 400 χιλιάδων ευρώ.

Μόνο οι τέσσερις από αυτούς τους βουλευτές μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή τη μείωση (αγορές οικοπέδου, γραφείου, αγροτεμαχίου και μονοκατοικίας) κι έτσι από τους υπόλοιπους 11 θα ζητηθούν εξηγήσεις και θα ελεγχθεί μήπως οι μειώσεις είναι εκροή καταθέσεων προς το εξωτερικό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες», Ευάγγελος Αργύρης σημειώνει ότι κανείς δεν έχει δηλώσει καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ σε ότι αφορά γενικότερα στις καταθέσεις εξωτερικού - με βάση τις δηλώσεις των βουλευτών- δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ πρόσθεσε ότι τα ποσά αυτά κυρίως προέρχονται από επαγγελματική δραστηριότητα των βουλευτών.


Παναγιώτης Μπαρδάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου