Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Αφίσα 2011

 
   Στις 4 Δεκεμβρίου άρχισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους καθώς και η 11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio στον Πύργο της Ηλείας και θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου.
   Η διοργάνωση που μετρά 14 χρόνια ζωής «καλεί τα παιδιά όλης της Ελλάδας, που πολιορκούνται συνεχώς από αρνητικά ή αντιφατικά μηνύματα, να ταξιδέψουν και να ονειρευτούν μέσα από το σινεμά και να αναλάβουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, καθώς όλη η διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε αυτά».
  Αυτές τις μέρες θα προβληθούν συνολικά 45 ταινίες από 26 χώρες στο διαγωνιστικό της πρόγραμμα, ενώ δεν λείπουν και οι ελληνικές παραγωγές. Το πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, καρτούν, μαθήματα και εργαστήρια σχετικά με την κινηματογραφική τέχνη, παραστάσεις και συναυλίες.
   Το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ στα πλαίσια της εξωστρέφειάς του και της διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία συμμετέχει για πρώτη χρονιά φέτος στη διοργάνωση του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της 11ης Camera Zizanio. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής διεξάγονται σεμινάρια στο ΤΕΙ του Πύργου από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου εώς και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
    Το πρόγραμμα των σεμιναρίων είναι:
  • Δευτέρα 5/12 "Η γλώσσα του κινηματογράφου"
  • Τρίτη 6/12 "Εισαγωγή στο κινούμενο σχέδιο"
  • Τετάρτη 7/12 "Το σενάριο στον κινηματογράφο"
  • Πέμπτη 8/12 "Ταινία μικρού μήκους: από την ιδέα στην οθόνη"
  • Παρασκευή 9/12 "Το ντοκιμαντέρ βήμα βήμα"
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου