Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σε επιφυλακή για την επέτειο του Αλέξη

Στα πρότυπα που σχεδίου που εφαρμόστηκε φέτος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, κινείται η Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο των τριών χρόνων από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από όπλο αστυνομικού.
Οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η κατάσταση δεν δείχνει "εκρηκτική", ωστόσο ο κίνδυνος κάποιοι να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια είναι ορατός.

Όπως πέρυσι που, ενώ αρχικά όλα έδειχναν ήρεμα, τελικά σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 96 προσαγωγές και 42 συλλήψεις.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να οχυρωθεί το κέντρο της Αθήνας και να υπάρχει αυστηρή περιφρούρηση των μαθητικών πορειών που θα κορυφώνονται στη Βουλή.
Στα επιτυχή βήματα του Πολυτεχνείου 2011, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει και πάλι ειδικό ρόλο στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής, του Πολυτεχνείου, των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί θα ανέβει το τείχος από πλεξιγκλάς.

Παναγιώτης Μπαρδάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου