Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Τα 11 πράγματα που είδαμε το 2011 στην τεχνολογία!!!

Το 2011 σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά και είναι αξιοσημείωτο να θυμόμαστε τα 11 γεγονότα που είδαμε στη τεχνολογία κατά την χρονιά που φεύγει.
Η κυκλοφορία του iPhone 4S: Μπορεί το iPhone5  που περίμεναν όλοι οι λάτρες της τεχνολογίας να μην ανακοινώθηκε, όμως η Apple κυκλοφόρησε iPhone 4S, το οποίο σχεδιαστικά μπορεί να μοιάζει με το iPhone 4 όμως τεχνικά σίγουρα συγκλόνισε πολύ κόσμο.
Την επίθεση χάκερ στο Plastation Network που είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν τα προσωπικά δεδομένα πολλών χρηστών και την διακοπή λειτουργία του δικτύου για πάνω από 2 μήνες πράγμα που σίγουρα δεν άρεσε και πολύ στους χρήστες.
Το iPad 2: Το νέο iPad2 κράτησε όλα τα καλά στοιχεία του προκατόχου του και έκανε ένα πετυχημένο lifting για να μπορέσει να γίνει ακόμα πιο εύκολο στην μεταφορά. Με νέο επεξεργαστή και κάμερα ήταν σίγουρα το καλύτερο tablet  που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2011 ενώ παράλληλη ήταν και το τελευταίο προϊόν που παρουσίασε ο Steve Jobs.
Οι κοκορομαχίες μεταξύ των μεγάλων εταιρειών(Apple, Google, HTC, η Microsoft, RIM, Samsung) για τις πατέντες με σκοπό την παραχώρηση αδειών εκμετάλλευσης ή να εμποδίσουν την πώληση των προϊόντων των ανταγωνιστών.
Το Samsung Galaxy Nexus: Μπορεί να κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν το τέλος του έτους όμως αυτό δεν το εμπόδισε να μπει στη λίστα με τις καλύτερες συσκευές του 2011 αφού είναι η πρώτη συσκευή με το Android 4.0 ή αλλιώς Ice Cream Sandwitch. Επίσης η τεραστία AMOLED οθόνη των ιντσών σίγουρα το κάνουν από τα καλύτερα Android Smartphone της αγοράς.
Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft Windows Phone 7.5 Mango το οποίο διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά καθώς και η συνεργασία της εταιρείας με την Nokia για την κυκλοφορία Nokia Windows Phone.
Το Samsung Galaxy S2: προκύπτει αδιαμφισβήτητα για την πιο πετυχημένη σε πωλήσεις Android συσκευή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αφού μόλις σε λιγότερο από 3 μήνες κυκλοφορίας του κατάφερε να πουλήσει 20 εκατομμύρια κομμάτια. Φυσικά σε αυτό βοήθησαν και τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του όπως ο επεξεργαστής Exynos 1.2 GHz dual core, το 1 GB μνήμη RAM, τα 8 MP της κάμερας και η Super AMOLED+ οθόνη του.
Η ομάδα χάκερ Anonymous που έγινε γνωστή από τις επιθέσεις που έκανε site πολυεθνικών εταιριών, κυβερνήσεων ακόμα και του FBI, σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί πολύ σύντομα αφού το βλέμμα της σύμφωνα με ανακοίνωση της στραμμένο στην Ελλάδα.
Το Amazon Kindle Fire σίγουρα ήταν από τα λίγα tablets εκτός του iPad, που έκαναν τη διαφορά προς το καλό: Μπορεί  πριν από την κυκλοφορία του το νέο tablet της Amazon να είχε αποκτήσει ήδη το παρατσούκλι του "iPad killer" όμως όταν κυκλοφόρησε αποδείχθηκε πως είναι μία εντελώς νέα και ενδιαφέρουσα κατηγορία από μόνο του. Η τιμή του ήταν αυτή που το έκανε πολύ δημοφιλές αφού κοστίζει μόλις 200$ ενώ το λειτουργικό του  το οποίο κάνει πολύ εύκολη τη χρήση του ήταν ένα ακόμα συν το οποίο το οφείλει στη Google και την τροποποιημένη έκδοση του Android για την Amazon για να έχει ο χρήστης ότι υπηρεσία χρειάζεται απευθείας από το cloud.
Το facebook και οι συνεχείς αλλαγές του στο σχεδιασμό, στις λειτουργίες, στις ρυθμίσεις
ασφαλείας και σε ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς με τελευταία αυτή του Timeline που εμφανίζει απευθείας στο προφίλ του χρήστη ότι ανεβάζει ή κάνει με χρονολογική σειρά.
Η εμφάνιση του κοινωνικού δικτύου της Google, Google+ που πολλοί είναι αυτοί που το βλέπουν ως ένα πολλά υποσχόμενο ανταγωνιστή του facebook. Μπορεί για την ώρα να έχει μόνο 62.000.000 χρήστες αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει φτάσει τους χρήστες του facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου