Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Πρεμιέρα: Thor 2: The Dark World




Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (Thor: The Dark World) είναι μια επερχόμενη αμερικάνικη ταινία περιπέτειας, παραγωγής του 2013, βασισμένη στον ομώνυμο ήρωα των κόμικς της Marvel. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η Marvel Studios και τη διανομή η Walt Disney Pictures. Αποτελεί συνέχεια της ταινίας του 2011 Thor και την όγδοη προσθήκη στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel.
Ο Άλαν Τέιλορ (σκηνοθέτης των τηλεοπτικών «Game of Thrones», «Broadwalk Empire» και «The Sopranos» από το οποίο έχει κερδίσει κι ένα βραβείο Έμμυ) ανέλαβε τη σκηνοθεσία και οι Κρίστοφερ Γιοστ, Κρίστοφερ Μάρκους και Στίβεν ΜακΦίλι έγραψαν το σενάριο. Οι Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Ρενέ Ρούσο, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κατ Ντένινγκς επαναλαμβάνουν τους ρόλους που υποδύθηκαν στην πρώτη ταινία, ενώ στο καστ προστίθενται οι Κρίστοφερ Έκλεστον, Αντεουάλε Ακινουόγιε-Αγκμπάζε και Ζάκαρι Λέβι.


Ο παραγωγός Κέβιν Φέιγκ ανακοίνωσε τα σχέδια για την συνέχεια του Thor που θα ακολουθείσει τη διασταύρωση ταινιών που έγινε με την ταινία Οι Εκδικητές (The Avengers, 2012). Τον Ιούλιο του 2011, ο Κένεθ Μπράνα, σκηνοθέτης της πρώτη ταινίας Thor, αποχώρησε από το πρότζεκτ. Οι Μπράιαν Κιρκ και Πάτι Τζένκινς θεωρήθηκαν πιθανοί αντικασταστάτες πριν ο Άλαν Τέιλορ αναλάβει τελικά την σκηνοθεσία τον Ιανουάριο του 2012. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2012, στο Σάρεϊ της Αγγλίας, συνεχίστηκαν στην Ισλανδία και στο Λονδίνο και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2012.
Το Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 21 Νοεμβρίου 2013, και σε μορφή 3D.

Υπόθεση: Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της ταινίας Οι Εκδικητές. Ο Thor δίνει μάχη για να σώσει και τα Εννέα Βασίλεια από ένα μυστηριώδη εχθρό παλαιότερο και από το ίδιο το σύμπαν.
Μια σατανική φυλή που ηγείται ο Μάλεκιθ, ο οποίος θέλει να πάρει εκδίκηση, σκοπέυει να βυθίσει το σύμπαν στο σκοτάδι.


Ο Thor πρέπει να επανενωθεί με την Τζέιν Φόστερ και να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι που θα τον αναγκάσει να κάνει μια ύστατη θυσία.



Σκηνοθέτης: Άλαν Τέιλορ

Σενάριο: Κρίστοφερ Γιοστ, Κρίστοφερ Μάρκους και Στίβεν ΜακΦίλι

Πρωταγωνιστές: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς

Έιδος: Δράση, Περιπέτεια, Φαντασίας

Διάρκεια: 112'

Βαθμολογία IMDB: 7.7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου