Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Google Person Finder: Typhoon Yolanda

      



     Μετά τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν στιςς Φιλιππίνες, η Google κυκλοφόρησε μια σειρά εφαρμογών για τα σωστικά συνεργεία αλλά και τους πληγέντες.Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για το κοινό στην ειδική ιστοσελίδα της Google με την ονομασία Typhoon Yolanda Crisis Page (το Yolanda είναι η δεύτερη ονομασία του Χαϊγιάν).

     Η 1η εφαρμογή λέγεται Google Person Finder και επιτρέπει σε ανθρώπους που αναζητούν μέλη της οικογένειας ή και φίλους τους να αναζητήσουν πληροφορίες γι' αυτούς μέσω της επιλογής "I'm looking for someone". Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν πληροφορίες για επιζώντες μπορούν να τις μοιραστούν κλικάρωντας την επιλογή "I have information about someone".
Η εφαρμογή της Google,είναι ήδη, διαθέσιμη και για smartphones.
    H 2η εφαρμογή που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους διασώστες είναι το Typhoon Yolanda Relief Map. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές που επλήγησαν πιο έντονα από τον φονικό τυφώνα, παρέχοντας, παράλληλα, ενημέρωση για τα καταφύγια, τα νοσοκομεία, τους αστυνομικούς σταθμούς και αρκετές ακόμη χρηστικές πληροφορίες.   
    Η επικεφαλής της Google για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, Αϊλίν Απόλο ανέφερε «Καθώς ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων μεγαλώνει, ελπίζουμε ότι το εργαλείο θα βοηθήσει όσους αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της Google, τόσο πιο χρήσιμα θα φανούν αυτά για τους πληγέντες και τα σωστικά συνεργεία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου