Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Οι βοηθητικές ιδιότητες των Ημιπολύτιμων Λίθων....

 Από τις αρχαιολογικές ανασκαφές αποδεικνύεται, ότι το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους χρονολογείται από την Μεσολιθική Εποχή.
Μέσα από ιστορικές αναδρομές καταλήγουμε στο συμπέρασμα πώς γινόταν εξόρυξη κι επεξεργασία στην Κεντρική και Ανατολική Ασία, Μεσοποταμία, Βαβυλώνα, Αίγυπτο και Κεντρική Αμερική, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και Βυζαντινοί θαύμαζαν τους ημιπολύτιμους λίθους και γνώριζαν πολλά για αυτούς. 
Το ενδιαφέρον αυξήθηκε σημαντικά με την άνθηση του εμπορίου κατά τον 15ο και 16ο αιώνα και μεγιστοποιήθηκε κατά τον 18ο και 19ο αιώνα όταν πολλά νέα κοιτάσματα και νέες πέτρες ανακαλύφθηκαν.
Η σύνδεσή τους με σύμβολα αστρολογίας και η πίστη για τις υπερφυσικές τους δυνάμεις, έκαναν τους λίθους πολύ δημοφιλής στον κόσμο.
Οι ασυνήθιστες και ιδιαίτερες φυσικές ιδιότητες των ημιπολύτιμων λίθων είχαν σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς (π.χ. ο χαλαζίας για αύξηση της ενεργητικότητας, ο αμέθυστος για την αϋπνία  και ο ιαδεΐτης για θεραπεία των νευραλγιών και των πονοκεφάλων).
Οι φυσικές πέτρες είναι κομμάτια της Γής και μεταδίδουν ενέργεια στον καθένα μας.

1) ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ



 Πνευματικός λίθος, σύντροφος στο Διαλογισμό. Φέρνει διαύγεια στο νου, καλμάρει την ταραγμένη σκέψη, διώχνει τη σύγχυση, τη θλίψη και το φόβο. Από την αρχαιότητα  θεωρείται ότι προστατεύει τον κάτοχό του από τη μέθη. Καταπολεμάει τις εξαρτήσεις και κυρίως τον αλκοολισμό. Προσφέρει βοήθεια σε μεταβατικές περιόδους και περιόδους απεξάρτησης από σωματικούς ή ψυχικούς εθισμούς. Διώχνει την αυπνία και τους εφιάλτες και φέρνει ωραία όνειρα. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και εξασφαλίζει εσωτερική γαλήνη. Ενδυναμώνει την πίστη στις ερωτικές σχέσεις και στεριώνει τις φιλίες. Φορεμένος, πιστεύεται ότι προσελκύει το αντίθετο φύλο.

2) ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ



 Ο λίθος της Πνευματικής Γαλήνης. Συντονισμένος με τις δονήσεις του ωκεανού, προσφέρει ηρεμία και πνευματική διαύγεια. Απομακρύνει τις φοβίες, χαρίζει κουράγιο και αυτογνωσία. Ενισχύει την αίσθηση του σκοπού, δίνει έμπνευση και δημιουργικότητα για την επίτευξή του. Ενισχύει την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας. Προστατεύει όσους ταξιδέυουν στη θάλασσα.

3) ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ



 Ο λίθος της επιτυχίας. Ενισχύει τη δημιουργικότητα, την αντίληψη και τη φαντασία. Προάγει την προσωπική εξέλιξη και σταδιοδρομία. Χαλαρώνει τα άγχη και τους φόβους χτυπώντας τα στη ρίζα τους. Μας βοηθάει να κυνηγήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς να χάσουμε τις ισορροπίες μας. Φέρνει πλούτο, αφθονία και καλή τύχη.

4) ΑΧΑΤΗΣ (κόκκινος)



 Ο λίθος της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Φέρνει θάρρος και ενέργεια και διατηρεί την νοητική ισορροπία διαχωρίζοντας το συναίσθημα από την λογική. Δίνει δύναμη και πίστη στις σχέσεις, ζωτικότητα και αυτοπεποίθηση. 

5) ΑΧΑΤΗΣ (μπλε)



 Ο λίθος της ηρεμίας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να ανακαλύψουμε και να δεχτούμε την αλήθεια. Βοηθάει στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων. Καταπολεμάει το θυμό, απορροφά τις εντάσεις από το χώρο και από το ταραγμένο πνεύμα, και μας δίνει την ικανότητα της αποδοχής και της συγχώρεσης. Φέρνει ισορροπία και αρμονία, δημιουργεί πίστη στις σχέσεις και στο γάμο, προσελκύει πιστούς φίλους.

6) ΑΧΑΤΗΣ ΚΟΡΝΕΟΛΗΣ



 Ο λίθος του πάθους."Σπάει το καβούκι μας", ενεργοποιεί τα συναισθήματά μας, τονώνει τη σεξουαλική ενέργεια, μας χαρίζει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα. Ανοίγει την καρδιά μας στη χαρά και μας φέρνει θετική σκέψη. Μας ενθαρρύνει να αποκαλύψουμε τα ταλέντα μας, να κυνηγήσουμε τους στόχους και τις βαθύτερες επιθυμίες μας.

7) ΚΙΤΡΙΝΗΣ



 Ο λίθος του Φωτός. Φέρνει τη ζεστασιά του Ήλιου, φωτίζει τα πιο σκοτεινά σημεία του μυαλού, διώχνει την κατάθλιψη και την εσωστρέφια. Εξισορροπεί το νευρικό σύστημα και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Διώχνει το φόβο και χαρίζει ελπίδα, όρεξη για ζωή και αισιοδοξία. Ακτινοβολεί θεραπευτική θετική ενέργεια και εξοντώνει την αρνητικότητα. Προσελκύει πλούτο και ευημερία. Φέρνει καλή τύχη, επιτυχία στην καριέρα και αφθονία στις επιχειρήσεις και το εμπόριο. 

8) ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ  



 Ο Ανώτερος όλων των λίθων. Λαμβάνει και πολλαπλασιάζει κάθε μορφή ενέργειας για θεραπεία, κάθαρση, ενεργοποίηση. Ελκύει τις δυνάμεις του Φωτός, εξαγνίζει την αρνητική ενέργεια.
Εξισορροπεί την ενέργεια του σώματος, λύνει το ενεργειακό μπλοκάρισμα, Ανοίγει την επικοινωνία με τον Ανώτερο εαυτό μας. Προστατεύει σε όλα τα επίπεδα, φέρνει αναζωογόνηση, αρμονία, θάρρος, δύναμη, σοφία. Καθαρίζει τη σκέψη και την καθοδηγεί στην αναγνώριση της αιτίας. Ύψιστος βοηθός στο διαλογισμό. 

9) ΓΡΑΝΑΤΗΣ



 Ο λίθος που δυναμώνει την αυτοπεποίθηση, κατάλληλος για ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν φοριέται σαν κόσμημα ενισχύει την ερωτική έλξη και δίνει γοητεία και δύναμη σε εκείνον που το φοράει. Ανοίγει τα κανάλια επικοινωνίας με τους ανθρώπους με θεαματικά αποτελέσματα σε ερωτικές αλλά και επαγγελματικές επιτυχίες.

10) ΠΡΑΣΙΝΟ JADE (ΙΑΔΕΪΤΗΣ)



 Αυξάνει την ικανότητα της επικοινωνίας και βελτιώνει την κοινωνική ζωή. Βοηθά στην επίτευξη των στόχων και δίνει αυτοπεποίθηση. Βοηθά πολύ, κάνοντας τις επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα. Φέρνει καλή τύχη και ευημερία. Βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.

11) ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ



 Ισχυρός Λίθος Θεραπευτής. Απορροφά και διαλύει την αρνητική ενέργεια, δημιουργεί ασπίδα προστασίας, εξισορροπεί το πνεύμα. Φέρνει αισιοδοξία, δύναμη και θέληση, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Ξυπνάει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, μας προτρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι ποθούμε και διστάζουμε, αλλά και ό,τι μας μπλοκάρει και μας κρατάει δέσμιους των φόβων μας.

12) ΧΑΟΥΛΙΤΗΣ



 Ο λίθος της ηρεμίας. Απορροφά το θυμό, γαληνεύει το μυαλό και τα συναισθήματα. Διδάσκει υπομονή και ψύχραιμη δημιουργική σκέψη. Χαρίζει διαύγεια.
Σημαντικός βοηθός κατά της αϋπνίας.




13) ΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ



 Ένας λίθος μεγάλης προστασίας, φωτοφόρος, με εκπληκτικούς ιριδισμούς. Μας συνδέει με την ενέργεια του σύμπαντος και ενισχύει τις ψυχικές μας δυνάμεις. Έχοντας κοντά μας ένα λίθο λαβραδορίτη μπορούμε να εναρμονιστούμε με τα μυστήρια του κόσμου και του πνεύματος, να αποκτήσουμε ανοιχτή και καθαρή σκέψη, σοφία, διαίσθηση και διορατικότητα. Ιδανικός για το διαλογισμό και την επικοινωνία με τις Ανώτερες Δυνάμεις.

14) ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ



 Ο λίθος της Σοφίας. Ιερός λίθος κατά την αρχαιότητα, δίνει φώτιση, πνευματική διαύγεια, ενισχύει το μυαλό και τη σκέψη.
Καταπολεμάει την κατάθλιψη και το στρες, ηρεμεί τα νεύρα και βοηθά στην υγιή εκδήλωση των συναισθημάτων. Δυναμώνει τα δεσμά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπιούνται, ενώ απότελεί ισχυρό αφροδισιακό. Ισχυροποιεί τη φιλία, ελκύει νέους φίλους και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Είναι έντονα προστατευτικός λίθος, ασπίδα κατά της βασκανίας και προστάτης των παιδιών.

15) ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ



 Ο λίθος των επιθυμιών, της διαίσθησης και της ψυχικής ισορροπίας. Συνδέεται με τη Σελήνη, αντανακλά το φως της και εκπέμπει θηλυκή ενέργεια. Ισορροπεί τα συναισθήματα, καταπραϋνει τις εξάρσεις, καλμάρει και προσφέρει κατανόηση. Κρατάει ζωντανή την επαφή με το συναισθηματικό μας κόσμο. Διευρύνει το νου και τη διαίσθηση, αυξάνει τις ψυχικές ικανότητες και τις μαντικές δυνάμεις. Φέρνει διαυγή και προφητικά όνειρα. Προσκαλεί τον έρωτα. Όταν η σελήνη είναι σε γέμιση, προσελκύει άτομα του αντίθετου φύλου. Επανενώνει εραστές που έχουν χωρίσει. Ευνοεί τη γονιμότητα. Βοηθάει στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

16) ΟΝΥΧΑΣ



 Ισχυρά προστατευτικός Λίθος. Δημιουργεί Ασπίδα Προστασίας, εμποδίζει τη διαρροή της ενέργειας από το σώμα και καταπολεμάει την αδυναμία. Ηρεμεί τα ταραγμένα συναισθήματα και βοηθάει σε περιόδους έντονου στρες. Βοηθάει να απαγκιστρωθούμε από σχέσεις που έχουν τελειώσει και να κλείσουμε τις παλιές πληγές. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, κουράγιο, επιμονή και αυτοέλεγχο. Μας βοηθάει να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας. 

17) ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ



 Ο λίθος της αγάπης. Δείχνει το δρόμο και ανοίγει την καρδιά για να βιώσει και να δεχτεί την αγάπη. Τη βαθιά, άδολη, αδιαπραγμάτευτη αγάπη σε κάθε μορφή της. Την αγάπη μεταξύ συντρόφων, την πατρική και μητρική αγάπη, την αδελφική αγάπη και την αγάπη προς τους γονείς, την αγάπη προς τον κόσμο και τους ανθρώπους μα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Προσφέρει θεραπεία και καταφύγιο στα πληγωμένα συναισθήματα, βοηθάει στην ικανότητα της συγχώρεσης και της αποδοχής. Υποστηρίζει το ερωτικό και σεξουαλικό ταίριασμα και βοηθάει στη γονιμότητα.


18) ΚΟΡΑΛΙ 



 Ένα από τα ισχυρότερα φυλαχτά, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για να διώχνει τα κακά πνεύματα. Θεωρείται ιδανικό για να προστατεύει τα παιδιά και τις νεαρές κοπέλες.
Απορροφά την αρνητικότητα, βελτιώνει τη ζωή και φέρνει ηρεμία. Ηρεμεί τα νεύρα και χαλαρώνει τις εντάσεις. 
Διώχνει την κατάθλιψη και οδηγεί σε πνευματική ισορροπία.
Φέρνει τύχη και ευτυχία.

19) ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΣΠΙΣ



 Λίθος Γήινης Δύναμης και Προστασίας. Γειώνει, θρέφει και δυναμώνει το σώμα και την ψυχή. Δίνει αντοχή σε όσους κουράζονται πολύ, σωματικά ή ψυχικά. Πολύτιμος σε περιόδους ανάρρωσης ή έλλειψης ενέργειας. 
Προωθεί το αίσθημα δικαίου και δίνει σωστή κρίση, οργάνωση και ισχύ για την ηγεσία και τη διοίκηση. Δυναμώνει την πίστη και την αφοσίωση, δίνει αποφασιστικότητα και κουράγιο για την πραγματοποίηση των στόχων. Προστατεύει από κακές επιρροές και εισβολή αρνητικής ενέργειας. 

20) ΚΑΠΝΙΑΣ (Καπνώδης χαλαζίας)



 Ο λίθος φύλακας. Αποτελεί δυνατή ασπίδα προστασίας σε ψυχικό και νοητικό επίπεδο.Σύντροφος στην εσωτερική αναζήτηση, δημιουργεί γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης, βοηθάει να βγούμε από το σκοτάδι στο φως. "Σπάει" τους αρνητικούς φραγμούς, διαλύει τα αρνητικά συναισθήματα, βοηθάει να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και τις φοβίες. Δίνει ελπίδα και γαλήνη, και στο τέρμα του ταξιδιού, χαρά και υπερηφάνεια.

21) ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ



 Ο λίθος της γενναιότητας. Χαρίζει θάρρος, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ενισχύει τη δύναμη της θέλησης για να κατακτήσουμε τους στόχους μας και να στεφθούμε νικητές. Μας δίνει ισορροπημένη σκέψη και σωστή αντίληψη των καταστάσεων. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε πότε είναι η ώρα για διαλογισμό και υπομονή, και πότε για δράση.
Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός λίθος απέναντι στην αρνητική ενέργεια και τη βασκανία. Προσελκύει τον πλούτο και την αφθονία και φέρνει καλή τύχη. 

22) ΛΕΥΚΟ JADE (ΙΑΔΕΪΤΗΣ)



 Συγγενής του Νεφρίτη, πολύ σημαντικός λίθος στην Κινέζικη παράδοση, όπου είχε τεράστια αξία, μεγαλύτερη από το χρυσό. 
Ανυψώνει τη συνείδηση, φέρνει γαλήνη και ηρεμία και μας χαρίζει το δώρο της σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου