Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!


Παρασυρμένη κ εγώ απ’ την τρέλα της εποχής να ακολουθεί το σλόγκαν ‘Get fit’, αποφάσισα μετά από μια ‘μικρή’ παρότρυνση να γίνω fit. Κ επειδή τα γυμναστήρια δεν είναι πλέον της μόδας  κ με αφορμή την καινούργια σχολή kickboxing στον Πύργο, στην οδό Γιαννιτσών 7, αποφάσισα να ασχοληθώ με το άθλημα αυτό. Η σχολή, βέβαια, διδάσκει και crumbling και mma, που είναι ουσιαστικά πάλη στο έδαφος.
Το kickboxing είναι μαχητικό άθλημα και προέρχεται απ’ την Ιαπωνία και την Αμερική, συνδυάζοντας τεχνικές της πυγμαχίας με λακτίσματα απ’ το καράτε ντο και το ταεκβοντό. Το άθλημα αυτό έγινε γνωστό τη δεκαετία του 1970 , όπου και άρχισαν να διεξάγονται και οι πρώτοι αγώνες kickboxing, ενώ το 1977 ιδρύθηκε η παγκόσμια ομοσπονδία, η World Kickboxing Association (W.K.A.).
Κ όπως με ενημέρωσε και ένας φίλος μου, κάποιος που ξέρει kickboxing μπορεί να αποκρούσει όλες τις άλλες πολεμικές τέχνες. Πράγμα, το οποίο αποτελεί τεράστιο προσόν για μια κοπέλα στη σημερινή δυστυχώς επικίνδυνη κοινωνία. Κ ειδικότερα οι άλλες δύο τέχνες, που διδάσκονται στη σχολή, αποτελούν τεράστιο όπλο άμυνας. Μπορεί να πονάνε ακόμα τα πόδια μου απ’ το μάθημα, αλλά ξέρω ότι σε λίγο καιρό θα ‘ναι πολύ άτυχος, όποιος βρεθεί στο δρόμο μου!!!

Be aware and get fit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου