Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τι είναι το Twitter???


Τον τελευταίο καιρό συχνό θέμα συζήτησης στα στέκια των νέων είναι το twitter,τι,που και πως λειτουργεί αυτό το ''πουλάκι''.Όταν λέμε πουλάκι εννοούμε το logo του twitter,με το παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσω να αναλύσω το new trend ιστότοπο.
Λοιπόν,προσωπικά έχω twitter εδώ και ένα χρόνο αλλά ούτε που θυμάμαι ποτέ το έκανα και γιατί,το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι ''εντατικά'' με αυτό.
Τι είναι το τwitter: είναι μια δωρεάν social network(κοινωνική διαδικτύωση) και micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να γράφουν σύντομα μηνύματα και να διαβάζουν τα μηνύματα άλλων χρηστών της υπηρεσίας (τα γνωστά ως tweets).
Κοινωνική γιατί σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή και να αλληλεπιδράσεις με άλλα μέλη του, που μπορεί να έχετε κάτι κοινό.
Μικρο-blogging γιατί μπορείς να γράψεις την κατάστασή σου μέσα σε 140 χαρακτήρες και χωρίς εικόνες ή άλλα media. Έτσι γίνετε πολύ πιο εύκολο να γράψεις κάτι, από το να ετοιμάσεις ένα blog post για το wordpress ή το blogger.Στην πορεία το Twitter έγινε και άλλα πράγματα, όπως μέρος προώθησης ιδεών, προϊόντων και νέων και φυσικά εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα asynchronous Chat, όπου η συζήτηση μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά και με περισσότερα άτομα απ' ότι ένα κλασικό Chat.
Το twitter λειτουργεί με followers και following τι είναι αυτό τώρα...followers είναι αυτοί που σας ακολουθούν, σας διαβάζουν δηλαδή και με το που γράψετε κάτι ειδοποιούνται και το μαθαίνουν,και following είναι αυτοί που που ακολουθείτε εσείς και ότι γράψουν το μαθαίνετε.Γενικά ισχύει η λογική “Σ’ ακολουθώ – Μ’ ακολουθείς” καθώς και για λόγους ευγένειας, εάν σας ακολουθήσει κάποιος τότε και εσείς θα κάνετε πιθανότατα το ίδιο και για αυτόν.
Όσον αφορά τη γραφεί status μιας κατάστασης δηλαδή ή ενός μηνύματος οι χαρακτήρες είναι 140 όσο δηλαδή και ένα γραπτό μήνυμα sms.Οι 140 χαρακτήρες δεν είναι λίγοι, πιστέψτε με. Εάν θες περισσότερους τότε πρέπει να αναρτήσεις ένα post στο blog σου και να ποστάρεις τον τίτλο και το url στο Twitter. Εδώ, δηλαδή στο Twitter, τα μηνύματα είναι κάτι σαν τα sms όπως ξαναείπαμε.
Τελικά τι είναι το twitter;;;
Το Twitter είναι το απόλυτο μέσο για να μένεις συνέχεια σε επαφή με τους φίλους σου, ή και άλλους που μπορεί να μη γνωρίζεις προσωπικά, αλλά σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις τα νέα τους και τις απόψεις τους, όπως επίσης είναι και το εργαλείο για να ανακοινώνεις ότι θες να μοιραστείς με τους άλλους!
Και αυτό που κάνει το twitter τόσο δημοφιλές είναι ότι το προτιμούν οι περισσότεροι επώνυμοι για την επικοινωνία με τους θαυμαστές τους, έτσι έχεις τη δυνατότητα να κάθεσαι στον καναπέ σου και να ανταλλάσεις μηνύματα με ανθρώπους που θα έβλεπες μονό στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου