Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διαφήμιση και Social Media...Τι παίζει?


Τι είναι τα Social Media??

Τα κοινωνικά μέσα (Social Media) συνδυάζουν την τεχνολογία με τη διαδικτυακή κοινωνικοποίηση και τη πληροφορία (κείμενο, ήχος, video και φωτογραφίες).

Ποιές ειναι οι πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων (Social Media)?
Social Networks (Facebook, Twitter, Myspace), Blogs , Podcasts, RSS,
Social Bookmarking (Digg, Del.icio.us, Reddit), Photo & Video Sharing (Youtube, Picasa, Flickr, Panoramio)

Η διαφήμιση στα social media (Social Media Optimization) είναι η επόμενη κίνηση κάθε εταιρείας που αντιλαμβάνεται τη δύναμη και την επιρροή του Διαδικτύου. Η εξάπλωση του internet αυξάνει τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της διαφήμισης που προσφέρουν τα social media (Social Media Marketing).
Οι καταναλωτές αρχίζουν και προτιμούν να κάνουν αγορές μέσω Internet. Οι παραδοσιακές μέθοδοι της κατεύθυνσης κυκλοφορίας σε ιστοσελίδες σας θα είναι με την πάροδο του χρόνου λιγότερο αποτελεσματικές.
Θα πρέπει να εμφανίζεστε σε σημεία όπου οι καταναλωτές σας περνούν τις περισσότερες online ώρες τους. Είναι σημαντικό να υπάρξει παρουσία της επιχείρησης σας μέσω των πολλών διαθέσιμων κοινωνικών καναλιών για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της επισκεψιμότητας του website.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η δικτύωση θα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής δραστηριότητα εντός των επομένων τριών ετών, προσπερνώντας τις αγορές / ψώνια και υπερβαίνοντας τις επικοινωνίες και τα παραδοσιακά μέσα ψυχαγωγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου