Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συλλήψεις μελών του κινήματος "Δεν Πληρώνω"

Τρία μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" συνελήφθησαν, μετά την κλοπή και την καταστροφή κλήσεων από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου. Αντεγκλήσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Δικογραφία για 20 συνολικά άτομα
Σε τρεις συλλήψεις μελών του κινήματος "Δεν Πληρώνω" προχώρησε η αστυνομία, μετά την εισβολή στα γραφεία του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Κόρινθο.

Πρόκειται για δύο 40χρονες κι έναν 46χρονο, που συνελήφθησαν ύστερα από την εφαρμογή του νόμου για τη μη πληρωμή διοδίων.

Η μία εκ των δύο συλληφθέντων αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της και κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας, τα ξημερώματα.

Η δεύτερη συλληφθείσα και ο 46χρονος άνδρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, νωρίτερα, και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 20 μελών, που φέρεται να συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Την Κυριακή δεκάδες μέλη του κινήματος, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία και απαιτούσαν την επιστροφή των αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης, τα οποία τους είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα, γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο κτίριο, και πήραν τουλάχιστον 1000 κλήσεις, τις οποίες έκαψαν στο προαύλιο, και στην συνέχεια όλοι μαζί αποχώρησαν.
Η αναφορά της αστυνομίας, κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 δράστες, εκ των οποίων συνέλαβε τους τρεις και ετοιμάζει δικογραφία για τους άλλους 17. Σύμφωνα με μέλη του “Δεν Πληρώνω”, όμως, στην εισβολή πήραν μέρος μόνο 5 άτομα.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας σχηματίζει δικογραφία, ενώ η αστυνομία σημειώνει ότι “οι πράξεις βεβαίωσης παράβασης θα αναπαραχθούν από τα υπηρεσιακά βιβλία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου