Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Ζωντάνεψαν» τον Σαντάμ Χουσέιν μέσα από τηλεφώνημα

Γενέθλια είχε την Πέμπτη που μας πέρασε ο Σαντάμ Χουσέιν και ένα τηλεφώνημα «φούντωσε» τις φήμες ότι ο πάλαι ποτέ ηγέτης του Ιράκ -που τιμωρήθηκε με απαγχονισμό- είναι ζωντανός!

Όπως αναφέρουν οι «New York Times», ο στενός φίλος του Σαντάμ, Χασάν αλ Αλλαουί, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον... νεκρό και, μάλιστα, τον έβαλε σε ανοικτή ακρόαση κατά την διάρκεια επίσημου γεύματος του Κοινοβουλίου.

«Αυτός είναι ο Σαντάμ, είναι φωνή του», είπαν μερικοί από τους αυτήκοους μάρτυρες, ενώ άλλοι ανατρίχιασαν και μόνο στην ιδέα ότι τηλεφώνησε ένα... φάντασμα! Ή μήπως ο πρώην ηγέτης του Ιράκ ζει;

Στο τηλεφώνημα, πάντως, ο Σαντάμ λέει ότι το 2006 εκτελέστηκε ένας σωσίας του, ενώ ο ίδιος θα επιστρέψει οσονούπω για να κάψει την «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, «που θα βαφτεί κόκκινη από το αίμα των προδοτών».

Ο Αλλαουί στάθηκε στο πλευρό του Σαντάμ μέχρι την εξορία του και σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα δεν έκρυψε την συμπάθειά του στο πρόσωπό του. «Πίστεψα πως ζω ένα όνειρο! Ο Σαντάμ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις με συγκεκριμένη συναισθηματική ένταση, όπως και αυτός που έκανε το τηλεφώνημα», πρόσθεσε.

Φάρσα ή μια νέα θεωρία συνομωσίας; Τα σενάρια οργιάζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου