Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΠΛΗ ΚΑΙ ΜΜΕ: Είμαστε στο σήμερα. Ζούμε το αύριο.


Έχουμε την μέγιστη τιμή να σπουδάζουμε στον χώρο της Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο. Ζούμε το μέλλον, καταγράφοντας τη δική μας ιστορία με γεύση από κομμάτια του χθες και του σήμερα. Κάθε βήμα μας βαίνει στην αποκάλυψη ενός νέου κομματιού γνώσης και συγκάλυψης.
                Καθώς η νεολαία στρέφεται στους υπολογιστές, η σχολή μας μας προϊδεάζει σε κάτι το μεγαλειώδες, στον χώρο των οπτικοακουστικών εφαρμογών αρκεί να υπάρχει συνέπεια κι αφοσίωση στον θεσμό και το προσωπείο.
Έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε δικά μας βίντεο, να επεξεργαστούμε την εικόνα και τον ήχο, να κάνουμε αντικείμενα να κινιούνται και να δημιουργήσουμε νέους ιστότοπους ή ιστοσελίδες. Εξοικειωνόμαστε ακόμη στο να βρίσκουμε τις κατάλληλες πληροφορίες και να καταλήγουμε στην άκρη του νήματος, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η κατάλληλη διάθεση.
 Εντούτοις, η αποστροφή από την εικονική πραγματικότητα οδηγεί σε ένα νέο είδος αναλφαβητισμού, καθώς κάποιος που δεν έχει ιδέα από τα τεχνολογικά δρώμενα (και ούτε προσπαθεί να αποκτήσει) δε μπορεί ούτε να επικοινωνήσει ούτε καν να αντιληφθεί τι εστί τεχνολογικό γίγνεσθαι. Δε μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν το κινητό του.!
Παράλληλα, στην αγορά υπάρχουν διάφορα μοτίβα και κατασκευές πάνω στα οποία κάποιος μπορεί να επιλέξει μέσα από μια τεράστια γκάμα το κατάλληλο gadget που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, με τις αντίστοιχες προσφορές και αποδόσεις ώστε να γίνει ενήμερος των διαδραστικών πολυμέσων αναπτύσσοντας την αντίστοιχη εμπειρία.
Πράγματι, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα πάνω στα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς αναπτύσσοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και λειτουργική κάτω από ένα ευνοϊκό κλίμα συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, στελέχωσης και μαζικής συμμετοχής.
Ας δούμε ένα δίλεπτο πλάνο από την ορκωμοσία των 22 πρώτων αποφοίτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας πριν δύο χρόνια μετά από τόσους κόπους κι αγώνες: http://www.youtube.com/watch?v=Kw0NT7cy3F8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου