Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Iphone ή Android και γιατί


Το Λογισμικό Android(ανδροειδές) έκανε πρώτο το ντεμπούτο του στο HTC Dream (επίσης γνωστός ως G1) στα τέλη του 2008, και χαρακτηρίστηκε ως "ο Αντικαταστάτης του iPhone" (iPhone Killer). Αν και δεν κατάφερε να μειώσει τη ζήτηση και τη δύναμη της Apple, ήταν το πρώτο βήμα που οδήγησε σε μια επανάσταση κατά του μονοπωλίου του iPhone. Η αρχική έκδοση Android υπερείχε του iPhone OS σε πολλά επίπεδα, αλλά έλειπαν κάποιες βασικές λειτουργίες που το iPhone θα μπορούσε να προσφέρει. Από τότε, το Android έχει ακολουθήσει ένα μαραθώνιο για την ανάπτυξη ενός ικανού λογισμικού που θα συντρίψει το iphone και δεν θα ικανοποιούν μόνο το σύνολο των λειτουργιών του iPhone, αλλά θα υπερέχει σχεδόν σε όλες τις πτυχές από μια εκτεταμένη λίστα με τις συσκευές σε μια αυξανόμενη Android Marketplace. Ενδεικτικά, μία λίστα από τα κορυφαία 5 πράγματα που κάνει το λογισμικό Android καλύτερα από το iPhone.

1: Το Android(ανδροειδές) μπορεί να εκτελέσει πολλές εφαρμογές(multitasking) ταυτόχρονα.
Από την έκδοση 1.0, το Android έχει τη δυνατότητα να τρέχουν πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα, σε αντίθεση με την έκδοση του iPhone OS που προσφέρει περιορισμένες ταυτόχρονες εφαρμογές(multitasking), αλλά επιτρέπει μόνον εγγενείς εφαρμογές όπως Mail, iPod και τηλέφωνο να τρέχουν στη μνήμη.

2: Το Android(ανδροειδές) κρατά τις πληροφορίες στην αρχική σας οθόνη.
Βασικό χαρακτηριστικό του Android είναι μια προσαρμόσιμη αρχική οθόνη πάντα προσιτή και πάντα ορατή που κρατά ότι θέλετε ανοικτό ενώ στο iphone αναγκάζονται να ξεφυλλίζουν το μενού για να εντοπίσουν και να δρομολογήσουν κάθε εφαρμογή.

3: Το Android(ανδροειδές) έχει καλύτερο Android Marketplace.
Είναι αλήθεια ότι το App Store της Apple έχει πάνω από 180.000 εφαρμογές, ενώ το Android Marketplace μόλις 50.000, αλλά η ταχεία ανάπτυξη θα δώσει τη δυνατότητα να φθάσει το iPhone App Store.

4: Το Android(ανδροειδές) σας δείχνει καλύτερα τις Ειδοποιήσεις.
Το iPhone έχει κάποια προβλήματα με τις Ειδοποιήσεις. Επειδή δε έχει λειτουργία multitasking(εφαρμογές ταυτόχρονα), δε μπορεί να δείξει τις ειδοποιήσεις σε αντίθεση με το android έχει μια μπάρα ειδοποιήσεων που εμφανίζει ένα εικονίδιο για κάθε ειδοποίηση που έχετε.

5: Το Android(ανδροειδές) έχει ενσωματωμένο Google και έχει εφαρμογές κοινωνικής Δικτύωσης.
Με τα Smartphones δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηλεκτρονική μας ζωή κινούνται σε απευθείας σύνδεση. Έχουμε ηλεκτρονικο ταχυδρομείο για τα μηνύματα μας, το Flickr για τις φωτογραφίες μας, το Google Docs για τα έγγραφά μας, και το Facebook και το Twitter για την κοινωνική μας ζωή.

Η επιλογή πάντα της συσκευής γίνεται με υποκειμενικά κριτήρια και τα παραπάνω είναι απλώς ενδείξεις των δυνατοτήτων του εκάστοτε λογισμικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου