Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

The 5 best movie soundtracks...

1. Moulin Rouge - El Tango Roxanne

 Το αισθηματικό musical Moulin Rouge δημιουργήθηκε από τον Baz Luhrmann και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. στις 6 Μαΐου  το 2001 την 20th Century Fox. 
 Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία ενός νεαρού ποιητή, του Κρίστιαν (Giouan Mark Gkregkor), ο οποίος ερωτεύεται μια σταρ του καμπαρέ Moulin Rouge, την Σατίν (Nicole Kidman). 



2. Requiem for a Dream

 Η ταινία Requiem for a Dream κυκλοφόρησε το 2000 και αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του 1978. Η νουβέλα γράφτηκε από τον  Hubert Selby. Την κινηματογραφική μεταφορά σκηνοθετεί ο Darren Aronofsky και πρωταγωνιστούν οι Ellen Berstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly και Christopher Mcdonald. 
 Η ταινία καταγράφει διάφορες μορφές εξάρτησης, που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στον εγκλεισμό σε ένα φανταστικό κόσμο αυταπάτης και αυτοκαταστροφικής απόγνωσης και τελικά στον αφανισμό του πραγματικού κόσμου.




3. Lord Of The Rings

 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι μια σειρά ταινιών που αποτελείται από τρεις επικές ταινίες περιπέτειας σε διασκευή και σκηνοθεσία Peter Jackson και με βάση τα βιβλία του συγγραφέα J.R.R. Tolkien.
 Η πρώτη ταινία ήταν  "Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" (2001), η δεύτερη ήταν "Οι Δύο Πύργοι" (2002) και η τρίτη ήταν "Η Επιστροφή του Βασιλιά" (2003). Στην τριλογία πρωταγωνιστούσαν οι Elijah Wood, Viggo Mortensen, Orlando Bloom κ.ά.



4. The goodfather

 Ο Νονός είναι μία ταινία του 1972 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Mario Puzo. Σκηνοθέτης ήταν ο Francis Ford Coppola και πρωταγωνιστές ο Marlon Brando και ο Al Pacino. Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Στην ταινία διαδραματίζεται η εγκληματική ζωή ενός μαφιόζου.




5. Matrix

 Το The Matrix είναι κινηματογραφική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των αδερφών Wachowski. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Keanu Reeves και Lorens Firstenberg. Η ταινία προβλήθηκε στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 1999.
 Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρουμε εμείς είναι ουσιαστικά το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου