Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Θέατρο: Είδαμε το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» στο Πόλη

Του Αλέξανδρου Κούρτη (άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στο entertv.gr)

Το κλασσικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή σεζόν και έως τις 05/01/2014 στο Θέατρο Πόλη.

Η ιστορία έχεις ως εξής: Ο Τζορτζ καθηγητής ιστορίας (Δάνης Κατρανίδης) είναι παντρεμένος με τη Μάρθα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) κόρη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Ένας γάμος που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια. Κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης τους είναι η αλληλοεξάρτηση. Μετά από μια δεξίωση στο Πανεπιστήμιο, η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι Χάνι (Χρύσα Παπά) και Νικ (Παναγιώτης Εξαρχέας) στο σπίτι τους για ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι. Μέχρι να ξημερώσει, ο Νικ κι η Χάνι εμπλέκονται στο παιχνίδι του Τζορτζ και της Μάρθας. Η βραδιά γίνεται άγρια, ανεξέλεγκτη και με απρόβλεπτη κατάληξη για όλους...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και από το καινούργιο Πόλη θέατρο, το οποίο άνοιξε της πόρτες του στο κοινό πριν από ένα χρόνο στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας στην πλατεία Βικτωρίας και αποτελεί προσωπικό όραμα και δημιουργία του Δάνη Κατρανίδη. Απλοϊκός μα συνάμα ζεστός καλλιτεχνικός χώρος, με ιδιαιτέρως μεγάλη σκηνή, που μπαίνοντας σε αυτόν σε προδιαθέτει πως θέλεις να δεις μια καλή και αξιοπρεπή δουλειά.
Από κει και έπειτα, το συγκεκριμένο έργο από μόνο του είνα...

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου