Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εσύ το ήξερες;

     
         Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται ή τουλάχιστον δεν ήταν κάποτε. Ήξερες ότι:

· Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, δεν είχε πάντα του μυαλό του στην φυσική, αλλά ήταν ένας αθεράπευτος εραστής, ο οποίος μετά το διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε την ξαδέρφη του Elsa. Αλλά και κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου του, έκανε δεσμό με τη γραμματέα του και έξι ακόμη γυναίκες.

      Ο Λευκός Οίκος δεν ήταν πάντα λευκός αλλά... γκρι, από το χρώμα της πέτρας όπου είχε κατασκευαστεί. Όταν τα καναδικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στο κτίριο στον πόλεμο του 1812,οι τοίχοι βάφτηκαν άσπροι για να εξαφανιστούν τα μαύρα σημάδια που είχε αφήσει ο καπνός,.

· Τελευταία 3.500 χρόνια, μόλις στα 230 επικρατούσε ειρήνη στον πολιτισμένο κόσμο.

· Η χειραψία δεν σήμαινε πάντα ότι χαιρετάς τον άλλον, αλλά αρχικά σήμαινε ότι και τα δύο μέρη ήταν άοπλα.

Όταν έπεσε βόμβα στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σκότωσε όλα τα ζώα που υπήρχαν σε αυτόν, εκτός από τον ελέφαντα.

· Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι εφηύρε το ψαλίδι.

· Παλιά οι άνθρωποι παντρεύονταν κατά προτίμηση τον Ιούνιο, γιατί έκαναν το ετήσιο μπάνιο τους το Μάιο. Τον Ιούνιο λοιπόν... πίστευαν ότι μύριζαν και έδειχναν ακόμη καλά. Αν όμως ο άντρας δε μύριζε και τόσο ωραία, η νύφη συνήθιζε να κρατά ένα μπουκέτο με λουλούδια. Στις μέρες μας οι ανθοδέσμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής του γάμου.

· Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβγαζαν τα φρύδια τους για να τιμήσουν τη μνήμη της νεκρής τους γάτας.

· Αν το άγαλμα ενός ατόμου επάνω σε άλογο, που βρίσκεται σε κάποια πλατεία ή πάρκο, έχει και τα δύο του πόδια σηκωμένα στον αέρα, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό σκοτώθηκε σε μάχη. Αν είναι μόνο ένα πόδι σηκωμένο, τότε το άτομο αυτό πέθαινε από τα τραύματά του στη μάχη και αν όλα τα πόδια ακουμπούν το έδαφος, τότε τα αίτια θανάτου του ατόμου ήταν φυσικά.

· Τα τραπεζομάντηλα χρησιμοποιούνταν αρχικά για να σκουπίζουν τα χέρια και το πρόσωπό τους μετά το φαγητό.

· Το 1830 η κέτσαπ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο.

· Κάποιες φορές ο Μπρους Λι κινούνταν τόσο γρήγορα, που έπρεπε να βάζουν το φιλμ σε αργή κίνηση για να ξεχωρίσουν τι έκανε.

Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου