Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Γύρος χοιρινός: Σπιτικός, εύκολος και απλός από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 1 κιλό χοιρινό γύρο:

1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
125 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόλιαντρο τριμμένο
1 κουτ. σούπας σούμακ ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη Kalamata papadimitriou
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Τσίπουρο Δεκαράκι

Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά, πασπαλίστε το κρέας και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο.

Σε μία σπιτική σούβλα περάστε με την σειρά τις φέτες του κρέατος. Εναλλακτικά, στρώστε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος σε μία σχάρα και περάστε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια σε 3-4 σημεία για να συγκρατήσουν το κρέας. Ακουμπήστε την σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από τον φούρνο και κόψτε το σε πολύ λεπτά κομμάτια για να το σερβίρετε.


Για το σερβίρισμα:
ψημένες πίτες, κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με μαϊντανό, ελαιόλαδο και πάπρικα, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ντομάτα κομμένη σε φέτες, γιαούρτι με πάπρικα, πικάντικη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα Kalamata Papadimitriou

Πηγή: gefsisfysi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου